Premium

Daredevils en Fleur Raateland, bekend van The Voice, staan zaterdagavond allebei op het podium van zaal Alpha in Schagen

Daredevils en Fleur Raateland, bekend van The Voice, staan zaterdagavond allebei op het podium van zaal Alpha in Schagen

Over optredens niets te klagen. Die hadden Daredevils en Fleur Raateland ook al heel regelmatig voordat ze aan The Voice of Holland meededen. Hun televisie-avontuur is inmiddels ten einde, maar de aanvragen blijven komen. Zo staan beide acts zaterdag in de Schager zaal Alpha.

Eigenlijk kampt Daredevils, een band van oorsprong uit Hilversum, met een luxeprobleem. De agenda zit voor 2020 al redelijk vol. Haast iedere vrijdag en zaterdag kan de band optreden in Nederland of België. Het zegt wat over de populariteit die Daredevils al had voor de deelname aan The Voice. „Maar met onze tv-optredens hebben we de aandacht nog beter op ons kunnen vestigen”, zegt gitarist Jochem Winterwerp. „We zijn heel mooi in onze kracht neergezet. Als ’band met de strepen’. We schminken ze altijd op ons gezicht. Door het gedoe met die strepen, waar het op tv dus vaak over ging, krijgen we het ook steeds vaker tijdens optredens te horen.”

Daredevils is gespecialiseerd in muziek van anderen, om het zo maar te zeggen. De band speelt medleys en zingt teksten van het ene nummer op de beat van het andere nummer.

Die formule heeft succes. Door de jaren heen is Daredevils vaker in Schagen geweest. Winterwerp: „We hebben in de Alpha al twee schoolfeesten gedaan en een bedrijfsfeest voor McDonald’s. Dit wordt de eerste keer dat iedereen er een kaartje voor kan kopen.”

Verrassen

En dus ook de eerste keer dat iedereen zo’n kaartje speciaal voor Daredevils kan kopen. „Klopt. Maar gelukkig kennen mensen ons daar wel door onze eerdere ervaringen. Bij optredens waar het publiek niet speciaal voor jou komt, is het leuk dat je de mensen kunt verrassen. Daar zit een mooie uitdaging in. Maar als ze, zoals nu, een kaartje speciaal voor jou kopen, is dat natuurlijk ook leuk. De mensen weten dan wat ze van ons kunnen verwachten.”

Voor Fleur Raateland uit Anna Paulowna wordt het de eerste keer dat ze in Alpha optreedt. Maar ook zij is meer dan bekend met het fenomeen ’de tent afbreken’. Ze stelt het zichzelf altijd ten doel, wat ook haar het ene na het andere optreden oplevert. Week in week uit staat ze op de planken.

„Via The Voice bekender worden is leuk, maar ik geloof toch het meest in mond tot mond reclame. Mensen weten dat ik veel optreed, dus ook wat ze krijgen als ze mij boeken. Ik probeer iedere zaal naar mijn hand te zetten. Dat ga ik nu ook proberen met mijn band. De tent afbreken dus.”

Ze zat in Schagen op school en kent Alpha nog als uitgaanslocatie Kdanz. „Ik weet nog niet helemaal wat ik kan verwachten. Maar voor mij is het geen probleem waar ik terecht kom”, zegt ze. „Ik pas me overal aan. Al zou ik in een bejaardenhuis moeten spelen - wees niet bang, dat is me nog nooit overkomen - dan zou ik daar ook mijn muziek op afstemmen.” Daredevils en Raateland zaten in The Voice bij verschillende coaches. „Maar”, zegt laatstgenoemde, „de drummer ken ik al een tijdje van schrijfsessies. We maken er samen een feest van.”

Muziek

Alpha Schagen, Loet 13 zaterdagavond om acht uur, daarna afterparty. Leeftijd achttien plus. Kaarten 12,50 euro via www.bit.ly/daredevilsalpha of www.alphaschagen.nl

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen