Dolgelukkige paratriatleet Geert Schipper: ’Die nieuwe wheeler komt er’

Geert Schipper met de gebroken Wheelr: een nieuwe komt er aan.

Geert Schipper met de gebroken Wheelr: een nieuwe komt er aan.© Foto Marcel Rob

Martin Menger
Spanbroek

Wanneer een gebroken rolstoel jouw paralympische droomt dreigt te dwarsbomen, zijn er plotseling veel mensen die een helpende hand toesteken. Dat ervaart Geert Schipper uit Spanbroek nu al een paar dagen.

Zaterdag stond op de site van Noordhollands Dagblad het verhaal van de sporter, bij wie plots de speciale, op maat gemaakte wheeler in tweeën brak.

Repareren bleek geen optie. Een nieuwe laten maken - in de VS of Denemarken - sloeg een gat in de begroting. Schipper (43) heeft van de Triathlonbond een aanwijzing gekregen vanwege zijn kansen op een medaille tijdens de Paralympics, later dit jaar in Japan.

Handbike

Voor zijn onderdeel moet hij 750 meter zwemmen, 20 kilometer in een handbike afleggen. De Wheeler (alternatief voor hardlopen) is bedoeld voor het laatste onderdeel: 5 kilometer lang.

Geert vreesde dat zijn voorbereiding en ambitie voor de Paralympics moesten worden bijgesteld. Maar de oproep bleek niet aan dovemansoren gericht. „Ik heb echt ongelooflijk veel leuke en mooie reacties gekregen”, vertelt de Spanbroeker. „Daar word je echt heel blij van.”

Zoals de zaken er voor staan, is de spontane crowdfunding een succes. En dat betekent dat Geert eind deze week al zich een nieuw exemplaar kan laten aanmeten. Vermoedelijke kosten: ruim zes mille. ,,Dat zou echt geweldig zijn”, is het gelukkige commentaar in Spanbroek.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen