Door tekort aan laadpaalkabels weer overlast van wegopbreking; voor aanleg laadstation elektrische auto’s bij Witte Bergen

Aan de Baarnse Eemnesserweg is weer een gleuf gemaakt voor kabels.

Aan de Baarnse Eemnesserweg is weer een gleuf gemaakt voor kabels.© Foto Caspar Huurdeman

Baarn

Efficiënt klinkt het niet: Een half jaar na eerdere kabelaanleg is de Baarnse Eemnesserweg weer opengegooid om het karwei af te maken. Het wegwerk heeft te maken met een schreeuwend tekort aan kabels voor laadpalen in ons land, waardoor de klus niet in een keer kon worden geklaard.

Volgens een grondwerker zijn er slechts twee leveranciers in ons land die de kabelvraag niet aankunnen. Op dit moment worden gedeelten voorzien van extra kabels en tussenliggende lassen voltooid. De werkzaamheden om een netwerk van ’superstroom’ aan te leggen zijn nodig voor een nieuw laadstation voor elektrische auto’s bij hotel restaurant de Witte Bergen aan de A1, dat naar verwachting dit jaar wordt geopend.

Het gaat om een traject van enkele kilometers tussen het verdeelstation aan de Baarnse Gaslaan en de Witte Bergen. De nieuwe kabels zijn wel tien keer zo dik. Het laadstation voor Tesla en Allego krijgt meer dan vijftig plekken. Er komen langzaamladers, snelladers en supersnelladers.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen