De winnaar is bekend: op plek van basisschool De Zwerm in Winkel komen tweekappers en vrijstaande woningen. USP Vastgoed uit het West-Friese Hem gaat ze bouwen

Het winnende plan.

Het winnende plan.© Beeld HK

Winnie van Galen
Winkel

Twintig woningen komen er op de plek basisschool De Zwerm aan de Bosstraat in Winkel: twaalf tweekappers en 8 vrijstaande woningen. Projectontwikkelaar USP Vastgoed uit het West-Friese Hem mag ze bouwen.

Het ingediende plan van USP Vastgoed behoorde tot een van de negen inzendingen die bij Hollands Kroon is binnengekomen. Bij de beoordeling ervan woog het oordeel van de omwonenden mee. Ook zij kozen voor het winnende plan, aldus een woordvoerder van de gemeente. De voorkant van de nieuwe woningen is op de Bosstraat gericht, net als in het huidige straatbeeld. Daarmee sluit het plan aan op de omgeving. Ruimtelijk oogt het zodoende als een straat, aldus de gemeente. De ontwikkelaar laat het bestaande groen zoveel mogelijk intact. Ook komt er een groene buffer aan de zuidwestzijde van het plan in combinatie met de daar aanwezige sloot. De materialen van de te slopen school worden deels voor het nieuwe wijkje hergebruikt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.