Min honderd kilo: Karin overstelpt met reacties

Karin Rodenburg weet mensen te inspireren met haar verhaal.

Karin Rodenburg weet mensen te inspireren met haar verhaal.© Foto Erna Faust

Lydia Jasper
Den Helder

Karin Rodenburg uit Den Helder vertelde aan deze krant dat ze honderd kilo was afgevallen en dat leverde haar afgelopen weekend een overweldigend aantal reacties op. „Allemaal heel positief”, zegt ze.

Karin viel in twaalf jaar tijd af: ze ging van 160 naar 60. Ze weegt nu 78 kilo, mede omdat haar spiermassa is toegenomen. De reacties op social media spraken voor zich: ’Fantastisch’, ’Wat knap’, ’Respect’. Tijdens de spinningles zaterdagochtend bij FCAP Anna Paulowna werd ze al aangesproken.

Naast vrienden en familie waren er veel onbekenden die haar feliciteerden. „Ik stond zondag benzine te tanken, toen er een man naar me toeliep en me zomaar een knuffel gaf. ’Wat een prestatie’ zei hij. Van iemand anders kreeg ik te horen dat mijn verhaal de inspiratie vormde om weer naar de sportschool te gaan en opnieuw af te vallen. Mensen vinden het bijzonder dat het me zelf is gelukt.”

Lees ook: Karin viel af, van 160 naar 60 kilo, als eetverslaafde liep ze vroeger soms vijf tot zes keer per dag naar de snackbar

Mensen die haar kennen, reageerden verbaasd. „Want niet iedereen kent me van vroeger en weet hoe ik er jaren geleden uitzag. Ze kennen me niet uit die zware periode. Voor mijn familie was het heel emotioneel om mijn verhaal zo terug te lezen. Want ze hadden het er toen heel moeilijk mee. Er kwam een hoop weer boven. Het was goed om daar over te praten.”

Ook kreeg ze opmerkingen en vragen over de sportinstructeur die haar tijdens haar eerste spinningles ronduit vervelend behandelde. „In die periode voelde ik me heel klein en door zijn opmerking werd ik onzeker. Het kwam toentertijd niet in me op om naar de leiding van de sportschool te gaan en mijn beklag te doen. Ik weet niet hoe ik zou reageren als het me nu zou overkomen.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.