Aangifte wegens oplichting tegen penningmeester Vrijzinnigen Soest: ’Meer dan een ton gebruikt voor privédoeleinden’

De Rembrandtkapel.

De Rembrandtkapel.© Archieffoto CycloMedia

Jetty Claus
Soest

Tegen de 67-jarige penningmeester van de Vrijzinnigen Soest is aangifte gedaan wegens oplichting. Het bedrag van meer dan honderdduizend euro zou hij gebruikt hebben voor privédoeleinden. Zo meldt voorzitter ing J. de Bruin van de geloofsgemeenschap van de Rembrandtkapel.

Politie en justitie onderzoeken de zaak. ,,We hebben geen idee waar het geld naartoe is gegaan”, aldus de woordvoerder. Volgens secretaris H. Joustra-Hooijer is de verduistering ingeslagen als een bom in de kleine en daardoor kwetsbare geloofsgemeenschap. .,We hebben nog maar 36 mensen met gemiddelde leeftijd van boven de tachtig jaar.”

,,Het is een vreselijk schokkend verhaal. Verder onderzoek is uit handen gegeven aan de landelijke overkoepelende organisatie. Je weet niet wat er nog meer boven water komt. De pastor heeft haar handen vol om haar schaapjes zoet te houden. Het kan grote gevolgen hebben voor de Rembrandtkapel”, aldus Joustra.

De gedupeerde geloofsgemeenschap gaat proberen het geld terug te vorderen bij de penningmeester, die inmiddels uit zijn functie is gezet. Het voorval zou gebeurd zijn kort na het overlijden van de oud-voorzitter van de geloofsvereniging Vrijzinnigen Soest in maart 2019.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen