’Superexclusieve’ penthouses in Toren Hoorn te hoog gegrepen: nu vijf appartementen in plaats van twee

Woonkamer van penthouse Blue Sky, zoals het in de folder stond.

Woonkamer van penthouse Blue Sky, zoals het in de folder stond.© Scholtens Projecten

Buitenruimtevan penthouse Blue Sky, zoals het in de folder stond.

Buitenruimtevan penthouse Blue Sky, zoals het in de folder stond.© Scholtens Projecten

1 / 2
Eric Molenaar
Hoorn

Blue Sky en Blue Horizon waren de namen van de twee exclusieve penthouses op de negentiende en twintigste bouwlaag van woongebouw Toren in Hoorn. Met ’panoramisch dakterras’, een plafondhoogte van 5,5 meter en een prijs van 2,5 miljoen euro. Het zal bij mooie plaatjes blijven.

Projectontwikkelaar Guido Scholtens heeft besloten op de plek van de twee penthouses vijf luxe appartementen te laten bouwen. ,,Jammer, het was superexclusief geweest. Maar dit is ook goed. Nu kunnen wij er vijf mensen blij mee maken. En het prijskaartje is wat vriendelijker.’’

Financiering

Het kleinere penthouse, Blue Horizon (285 m2) was in 2017 al snel verkocht, maar kwam onlangs terug. ,,De koper kon de financiering uiteindelijk niet rondkrijgen.’’

De Blue Sky, met een vloeroppervlak van 313 m2 en een buitenruimte van 67 m2, bleef altijd te koop staan. Nu de bouw van Toren vordert, heeft de ontwikkelaar de knoop doorgehakt.

Er komen vijf appartementen. Meer mensen krijgen dus de gelegenheid om ’on top of the world’, met ’adembenemend uitzicht op stad en meer’ te gaan wonen.

Er komen drie appartementen op de negentiende bouwlaag en twee op de twintigste. De bovenste worden zo gebouwd dat de bewoners van de woningen eronder ook nog een ’penthouse-gevoel’ zullen hebben, aldus Scholtens.

Er wordt nog gewerkt aan een nieuwe verkoopbrochure en ook online zijn de appartementen nog niet in de aanbieding. Wie meer wil weten kan zich vervoegen bij de makelaars Jaspers-Van Diepen in Wognum en Hoekstra en Van Eck in Hoorn.

Van de 67 Skyhouses in de Toren zijn er nog twintig niet verkocht. Nu de twee penthouses zijn ingeruild voor vijf appartementen komen daar netto drie bij. ,,We hebben dus nog 23 woonkansen’’, stelt Scholtens.

Het hoogste punt van het gebouw - ruim 55 meter - wordt volgende maand bereikt. Op 21 maart komt op de twaalfde verdieping een derde modelwoning. Eerder waren er twee in de zevende laag. ,,De praktijk leert dat als belangstellenden het uitzicht echt zien, ze er meer gevoel bij krijgen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen