Ron van der Velde volgend seizoen hoofdtrainer bij Marken

Ron van der Velde in zijn tijd bij Castricum, waar hij van 2012 tot 2014 werkzaam was.

Ron van der Velde in zijn tijd bij Castricum, waar hij van 2012 tot 2014 werkzaam was.© Foto Ronald Goedheer

Robert Berkeley
Marken

Ron van der Velde is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Marken. Hij komt over van OSV, poulegenoot in de tweede klasse A op zaterdag.

Het is voor de zestigjarige Amsterdammer een uitstap naar vreemd grondgebied, want hij is gewend om in de hoofdstad werkzaam te zijn. Al bijna dertig jaar zit Van der Velde in het trainersvak en dat deed hij bij onder meer Zeeburgia, DCG, SDZ, DWS en nu dus voor het derde jaar OSV. Hij was ook twee seizoenen trainer bij FC Castricum. Als voetballer speelde Van der Velde in de jeugd van Volendam en daarna veertien jaar lang bij DCG.

Een trainer van buitenaf dus, na twee jaar onder leiding van ’eilandbewoner’ Ronald Dooijeweerd. Die stopt aan het eind van het seizoen. Hij vervult nu voor het tweede jaar een dubbelfunctie, naast het trainerschap van eersteklasser op zondag Zaanlandia. Bij de Zaandammers gaat Dooijeweerd na de zomer wel door.

Op dit moment is het wel een kleine sportieve stap achteruit voor Van der Velde. Hij staat met OSV zevende, vier plaatsen hoger dan Marken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.