SDOB ’twee maten te groot’ voor zwak Schagen United

Rick Boes op weg naar de openingstreffer voor SDOB.
© Foto Erik Rietman
Broek in Waterland

SDOB kreeg de kans zich ten koste van hekkensluiter Schagen United te herstellen van de nederlaag bij Opperdoes een week eerder. Die kans lieten de Broekers zich niet ontnemen. Ze wonnen simpel met 6-0.

Toch was trainer Nick van der Bunt niet helemaal tevreden. Dat was hij eigenlijk alleen over de tweede helft van de eerste helft, waarin zijn ploeg vier keer scoorde. „Daarvóór vond ik het vooral saai en de tweede helft was dramatisch, want toen werden we slordig en gingen te veel spelers voor zichzelf spelen.”

Halverwege was het al 5-0, terwijl Boudewijn Blakborn in de krant van vrijdag een 4-0 eindstand had voorspeld. „Toen was ik kennelijk te pessimistisch”, lachte de geroutineerde verdediger in de rust. „Ik verwacht dat we er straks nog wel een stuk of drie maken.” Dat was dan weer te optimistisch. Die heel matige tweede helft had achteraf gezien wel overgeslagen kunnen worden, maar dat was dan wel sneu geweest voor rechtsachter Denzell Ooijer, die de zesde SDOB-treffer op zijn naam bracht en zichzelf zo beloonde voor een fanatiek optreden.

De thuisclub had geen kind aan het zwakke Schagen United en het wachten was op de openingsgoal van de Waterlanders. Die viel na een kwartiertje. Rick Boes was zijn opponent Kay Korevaar te snel af, ging soepel om keeper Rick Elting heen en schoof raak. Na vergeefse pogingen van Boes en de steeds meekomende Roy Haars werd de score tien minuten voor de rust verdubbeld. Op aangeven van Sam Schouteren schoot Jos Francke raak. Daarna volgden in een heel kort tijdsbestek nog drie goals. Thijs Jesse scoorde na een door Elting weggeslagen voorzet van Wout Schipper, Haars besloot een solo met een hoog schot en Witold Rosendaal trof doel na terugleggen van de doorgebroken Boes.

In de tweede helft ging het alleen om de vraag hoeveel goals SDOB nog aan zijn vijftal zou toevoegen. Dat werd er dus maar eentje, die van Ooijer, na een actie van Rosendaal.

Slordigheden in de defensie van de thuisclub gaven Schagen United zelfs enkele mogelijkheden de eretreffer te produceren, maar Thomas Konijnenberg schoot over en invaller Mark Wijnker naast.

Schagen-trainer Arjen Vijzelaar berustte in het verlies. „SDOB een maatje te groot voor ons? Zeg maar gerust twee maten.”

SDOB: Schouten; Ooijer, Haars, Blakborn, Schouteren; Jesse (72. Meijer), Schipper (58. Van Eck), El Hjiri; Rosendaal, Francke (46. Van Straten), Boes.

Schagen United: R. Elting; S. Elting, Kruijer, Korevaar, Kooyman; Konijnenberg, J. Vijzelaar, M. Vijzelaar; Snijder (60. Wijnker), Krijthe, Van Bunnik.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen