Premium

Een zeer pijnlijke generale repetitie voor korfballers Groen Geel

Een zeer pijnlijke generale repetitie voor korfballers Groen Geel
Wormer

’Always look on the bright side of life’. De aanhang van Groen Geel hield de moed er zaterdag al zingend in. En dat was nodig ook, want de ploeg uit Wormer had zaterdag niets in te brengen tegen de titelkandidaat uit Papendracht: 14-35.

In no-time keek de thuisploeg tegen een 2-11 achterstand aan en was zelfs voor de grootste optimist duidelijk dat er voor Groen Geel geen eer te behalen viel. Een slechtere generale repetitie voor het duel tegen mede-degradatiekandidaat Tempo was nauwelijks denkbaar, erkende aanvoerder Kevin Dik. ,,PKC was vandaag heel goed en schoot uit de startblokken. Als je zo snel op zo’n achterstand wordt gezet dan zakt de moed in de schoenen. De tegenstander was overal een stapje sneller en sterker. Daar moeten wij van leren en meenemen naar de wedstrijd tegen Tempo.”

Ondergeschikt

Voor Groen Geel was de wedstrijd tegen PKC van ondergeschikt belang. Om degradatie uit de korfballeague te voorkomen moet volgende week minimaal gelijk worden gespeeld tegen Tempo. De confrontatie in Alphen aan den Rijn werd met 15-28 gewonnen, maar getuige de resultaten van afgelopen weekeinde (Tempo verloor met slechts 27-30 van KZ) is een dergelijke monsteruitslag volgende week niet aan de orde.

Schieten

Een belangrijke les uit het duel tegen PKC is dat Groen Geel meer moet durven schieten. ,,We bleven doorspelen en wachten op een betere kans”, sloot Dik zich aan bij de tijdens de wedstrijd vaak geuite irritatie van de aanhang. ,,Daar moeten we aan werken. We weten dat PKC een topploeg is en wij komen net om de hoek kijken. We probeerden om de schade beperkt te houden en vandaag is dat helaas niet gelukt.”

Lindsy Krop sloot zich aan bij de woorden van haar aanvoerder. Zij ziet geen reden voor paniek. ,,We hebben het gevoel dat het elke wedstrijd beter gaat. Het schotpercentage is op dit moment niet goed, daar moet verandering in komen. We hadden moeite met de individuele kwaliteiten van PKC. De spelers weten elkaar blindelings te vinden, waardoor zij veel druk gaven waar wij niet onderuit kwamen.’’

Krop weigerde daarom ook te spreken van een afgang. ,,PKC is simpelweg een maatje te groot. Onze neuzen zijn nu gericht naar volgende week. Dat wordt de belangrijkste wedstrijd tot nu toe voor ons in de league. We moeten laten zien dat we op dit niveau thuis horen.”

Niet geslaagd

,,Dit was een test voor de wedstrijd tegen PKC en daarvoor zijn we niet geslaagd’’, oordeelde Dico Dik, die vorige week bekend maakte na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Groen Geel. ,,Veertien treffers is ondermaats. Een scoringspercentage van vijf procent is waanzinnig laag. Het gekke is dat het schotpercentage nooit een probleem was, ook niet in de league. We missen momenteel het vertrouwen om de kansen af te maken.’’

,,Met twintig doelpunten verschil verliezen slaat nergens op’’, vervolgde de oefenmeester. ,,Dat hoef ik de spelers niet te vertellen, dat beseffen zij zelf ook wel. Het is een bittere pil. We waren op momenten onmachtig. Maar als we volgende week winnen, dan is de stemming weer prima.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen