Gemeentebelangen Heiloo: ’Geen grip op woningen Ypehove’

100120_54: YPEHOVE ORG XMIT: SFTP Upload

100120_54: YPEHOVE ORG XMIT: SFTP Upload© jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De fractie van Gemeentebelangen Heiloo is bezorgd over de gang van zaken rond het appartementencomplex Ypehove in Heiloo. Dat staat op de nominatie om te worden verkocht door de huidige investeerder. De vrees is, dat op den duur tientallen appartementen van de sociale naar de vrije sector worden overgeheveld of verkocht.

,,Het is belangrijk dat de sociale woningvoorraad in Heiloo op peil blijft en liefst wordt vergroot’’, zegt GBH-fractievoorzitter Edith de Jong. ,,Er is een kans dat er straks appartementen aan worden onttrokken. Je weet niet wat een nieuwe koper - en dat zal wel haast weer een beleggingsmaatschappij zijn - ermee gaat doen. Je hebt er geen grip op, ze kunnen de appartementen ook gaan verkopen.’’ In het geval van Ypehove gaat het om 93 appartementen, die inmiddels al niet allemaal meer in de sociale sector zitten.

De Jong heeft vernomen dat de toewijzing van de huurwoningen niet via de SVNK gaat, de Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland, waar de woningstichtingen bij zijn aangesloten en waarbij tienduizenden mensen staan ingeschreven. ,,We willen weten van het college van b en w hoe dat zit, of dat zo maar mag.’’ GBH vraagt het college ook of dat meer regie wil op de sociale woningmarkt (en Ypehove) of zich beperkt tot een faciliterende rol.

Aankoop

Kennemer Wonen, die veel sociale huurwoningen heeft in Heiloo, zei al eerder de mogelijkheden voor aankoop van Ypehove te onderzoeken.

GBH wil ook weten wat de stand van zaken is rond het Fonds Sociale Woningbouw in Heiloo. ,,Volgens mij wordt er niets meer mee gedaan en gaat het een stille dood sterven’’, aldus De Jong. ,,Terwijl juist nu met alle woningbouw er een kans is om er iets mee te doen.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.