Premium

Inbreker gooit parasolvoet door schuifpui om woninginbraak in Heerhugowaard te kunnen plegen: vijf maanden cel

Inbreker gooit parasolvoet door schuifpui om woninginbraak in Heerhugowaard te kunnen plegen: vijf maanden cel
Om in te kunnen breken in een woning, is in Heerhugowaard een parasolvoet door de schuifpui gegooid.
© Archieffoto
Heerhugowaard

Om in te kunnen breken in een woning in Heerhugowaard, pakte de 31-jarige D.W. een betonnen parasolvoet en smeet deze door de ruit van een schuifpui.

Hij liep op 7 of 8 augustus vorig jaar over de glasscherven naar binnen en maakte drie horloges (totale waarde: 1750 euro), gouden oorknopjes en twee ringen buit.

Schoensporen

De rechtbank in Alkmaar legde hem vijf maanden celstraf op, omdat schoensporen op glassplinters na forensisch onderzoek uitwezen dat W. de dader moet zijn geweest.

Dezee sporen kwamen immers overeen met profiel en maat van het paar schoenen die twee maanden later bij huiszoeking door de politie in beslag zijn genomen.

W. zweeg eerder in alle talen en hoorde de officier van justitie anderhalf jaar gevangenisstraf eisen. Dit omdat justitie hem ook verdenkt van een fietsendiefstal plus nog drie woninginbraken in Heerhugowaard.

Mosselbestek

Deze feiten vonden plaats tussen 30 april en 9 juli 2019. Daarbij zijn onder meer zilveren mosselbestek, een kluis, diverse geldbedragen, pinpassen, creditcards, sieraden, sleutels, paspoorten plus een computer gestolen.

Camerabeelden

De rechtbank sprak W. van al deze zaken vrij. Dit hoewel hij zich na de fietsendiefstal verstopte naast een tuinhuisje in de achtertuin van de woning waar de fiets was achtergelaten. Hoewel er met zijn telefoon naar de bank van een van de slachtoffers was gebeld om geld over te boeken. En hoewel er camerabeelden bij pinopnamen in Alkmaar en Oudorp bestaan, waarop de verdachte te zien zou zijn.

Bewijsmateriaal

De rechtbank vond het bewijsmateriaal echter onvoldoende, omdat niet vaststaat dat W. op de fiets zat, hij had gebeld en de opnamen te vaag zijn om hem te herkennen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen