Na een rumoerige dag verliest Telstar bij Almere City, maar het behoudt topscorer Kharchouch

Spelers van Telstar vieren de 2-2 van Glynor Plet.
Almere

Een toch al rumoerige dag kende voor Telstar vrijdagavond een vervelend einde. In Almere werd met 4-2 verloren van Almere City.

Dat was een gevoelig verlies, want beide clubs zijn concurrenten van elkaar in de strijd om de play-offplaatsen. Door de 4-2 nederlaag zag Telstar, dat op een keurige zevende plaats stond, Almere City langszij komen. Bovendien liep Excelsior, een andere concurrent, een punt uit.

Het gesprek van de dag bij Telstar was niet zozeer de wedstrijd, maar vooral de toekomst van Reda Kharchouch. De topscorer van Telstar was er in Almere niet bij, omdat hij met zijn hoofd bij een mogelijke transfer naar Sparta zat.

Zonder Kharchouch deed Telstar het een helft lang heel behoorlijk, maar na de 2-2 ruststand liep Almere City in de tweede helft uit naar een 4-2 voorsprong.

De afwezige Kharchouch werd bij Telstar vervangen door Glynor Plet. Die maakte nog wel de 2-2, maar bleef in de tweede helft redelijk onzichtbaar. Telstar miste ook de geschorste Shayne Pattynama. Hij werd vervangen door Senne Lynen.

Direct na afloop van de wedstrijd meldde Telstar-directeur Pieter de Waard dat een transfer van Kharchouch naar Sparta van de baan is. ,,Alle partijen hebben hun best gedaan, maar we zijn er niet uitgekomen’’, aldus De Waard.

Sparta wilde de spits graag overnemen, maar Telstar vond tot vrijdagavond dat de Rotterdamse club te weinig bood.

Almere City-Telstar 4-2

18. Benamar 0-1, 25. Verheydt 1-1, 30. Verheydt 2-1, 33. Plet 2-2, 72. Ahannach 3-2, 80. Venema 4-2.

Almere City: Smits; Hammouti, Mirani, Balker, Absalem; Bensabouh, Ahannach, Loen; Kaandorp (68. Hunte), Verheydt (85. Kip), Venema (89. Harrison).

Telstar: Van der Maaten; Lynen (79. Sno), Benamar, El Yaakoubi, Korpershoek, Bronkhorst (88. Fernandes); Gilmour, Najah, Van Doorm (88. Springer); Tavsan, Plet.

Meer nieuws uit Telstar