Vios ’79 verzuimt af te ronden als het Golden Stars onder de duim heeft

Ruud Ramler
Warmenhuizen

En wéér stroomden er twee punten onnodig door de afvoer van De Doorbraak, 2-2. Want zelfs in een zaalvoetbalseizoen dat Vios ’79/Gomes NH zichzelf niet is, had Golden Stars met lege handen naar Amsterdam moeten worden gestuurd.

Met het gas erop zette Vios eindelijk zijn tanden in de tegenstander. Plots was de vloer van de sporthal een éénrichtingsweg en bleek wat er mogelijk is als de bal met beleving en niet plichtmatig rondgaat. Maar in de hoek van de topklasse waar Vios zich tegenwoordig op moet houden, vallen ouderwets de klappen.

En die voelden de Warmenhuizers van coach Gerben Botman deze competitie maar al te vaak. Werden wedstrijden waar de zege lonkte vaak in de slotfase toch nog weggeven of glipten de punten domweg ongelukkig door de handen.

Daarop was deze speelronde tegen Golden Stars geen uitzondering. De bezoekers namen een voorsprong van zeven punten mee, verkregen door een wedstrijd meer te spelen, maar konden dat verschil nooit waarmaken. In de eerste helft ontsnapte doelman Coen Filee weliswaar toen de bal van de ene binnenkant naar de andere van de palen stuiterde zonder de lijn te passeren, maar verder viel het alles mee wat de oppositie in te brengen had. Vios toen nog niet veel meer maar de thuisploeg werd uiteindelijk wel gesteund door een voorsprong. Er zal over nagedacht zijn hoe Frank van den Berg probeerde Kai Botman te zoeken. Hoe dan ook toucheerde die laatste de bal genoeg voor 1-0. Maar halverwege was er toch weer evenwicht omdat Golden Stars zonder te veel aandrang van Vios mocht uithalen. En langs die weg later ook aan de leiding kwam. Toen, bij 1-2, schakelden de Warmenhuizers naar de versnelling tot succes. De kansen kwamen er ook voor de ploeg die Maarten Blankendaal en Lasse Botman miste. Maar Kai Botman kreeg de bal één tegen één niet langs de keeper. Dat gebeurde wel toen hij Robin Schilder erbij betrok, 2-2. Die miste het geluk met een inzet op de paal. Het aanzetten van de thuisclub had in de slotseconden alsnog beloond moeten worden. In plaats van simpel breed te leggen zocht Nick Schipper echter struikelend en dus vergeefs naar persoonlijk succes.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.