Telstar zonder topscorer Kharchouch naar Almere - hij zit ’volledig gebroken’ thuis

Telstar zonder topscorer Kharchouch naar Almere - hij zit ’volledig gebroken’ thuis
Reda Kharchouch.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Velsen-Zuid

Telstar rijdt zonder Reda Kharchouch naar Almere voor de wedstrijd tegen Almere City op vrijdagavond. De aanvaller zit thuis, nog altijd in afwachting van een eventuele transfer naar Sparta.

Vrijdagmiddag spraken Telstar en Sparta wel met elkaar, maar dat heeft niet geleid tot een overeenkomst. Sparta bracht eerder deze week al een bod uit op de 24-jarige Kharchouch. Dat werd door Telstar afgewezen. Ook in het overleg op vrijdagmiddag kwamen de clubs er dus niet uit. ,,We hebben vanmiddag opnieuw een bod gekregen. Dat hebben we zojuist afgewezen’’, zegt Telstar-directeur Pieter de Waard.

Of dat betekent dat de transfer definitief van de baan is? ,,Dat weet ik niet. Het is nog lang geen twaalf uur’’, aldus De Waard, die doelt op het einde van de transfertermijn. De transfermarkt sluit deze vrijdagavond twaalf uur.

Kharchouch is er in Almere dus in elk geval niet bij, ook al is hij nog gewoon speler van Telstar. ,,Reda zit thuis. Hij is volledig gebroken door de manier waarop Telstar hiermee omgaat’’, zegt zijn zaakwaarnemer Ronny van Es. Hij meent dat de club veel te veel vraagt voor de spits die aan zijn eerste seizoen in het betaald voetbal bezig is. ,,Ik snap heel goed dat Telstar zijn huid duur verkoopt, maar je moet wel realistisch blijven. Dat is nu niet het geval. Pieter de Waard houdt de deal tegen door op een onrealistische manier zaken te doen. De emotie overheerst. Dit is ook een slecht signaal naar andere spelers. Telstar zegt een club te zijn waar de spelers zich kunnen ontwikkelen, om een stap omhoog te kunnen zetten. Nu kan een speler die stap maken en houdt de club hem tegen.’’

De Waard, kalm: ,,Wij onrealistisch? Dat mag hij vinden. Iedereen zijn mening.’’

Kharchouch werd afgelopen zomer door Telstar overgenomen van OFC. Hij tekende bij de eerstedivisieclub een contract voor twee seizoenen. In zijn eerste half jaar maakte hij meteen indruk. Hij staat op dit moment tweede op de topscorerslijst van de eerste divisie. Hij maakte zestien doelpunten. Alleen Robert Mühren (Cambuur) maakte er meer: zeventien.

Telstar is bezig aan een goed seizoen. Het staat op de zevende plaats in de eerste divisie. In de derde periode is Telstar na vier wedstrijden koploper.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen