ChristenUnie-avond over jeugdzorg in West-Friesland met Tweede Kamerlid Joël Voordewind

Joël Voordewind komt naar Medemblik voor een paneldiscussie over de jeugdzorg.

Joël Voordewind komt naar Medemblik voor een paneldiscussie over de jeugdzorg.© Foto ANP

Paul Gutter
Medemblik

De ChristenUnie-fracties in West-Friesland houden op vrijdagavond 7 februari een bijeenkomst over de jeugdzorg. Ook Tweede Kamerlid Joël Voordewind schuift aan, maar de organisatie hoopt natuurlijk vooral op een grote opkomst van jongeren.

De jeugdzorg is op dit moment een zorgenkindje. Ook in West-Friesland is een groeiende groep kinderen en jongeren met een hulpvraag, maar de wachtlijsten zijn lang en de kosten lopen bij veel gemeenten uit de hand.

De ChristenUnie heeft behalve Voordewind nog een aantal deskundigen uitgenodigd. Vanuit Alkmaar komt Saviël Overboom vertellen over Team Straatgeluid, een initiatief dat zich ook richt op ’onbereikbare’ jongeren.

Daarnaast zullen Klaas Groot van woonboerderij Berakha in Twisk en Harm Vink hun ervaringen delen. Vink werkt al jaren in de gezinszorg, onder andere voor de William Schrikker Groep, een landelijke instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Ook gaan zij met elkaar in gesprek via een paneldiscussie onder leiding van het Enkhuizer CU-SGP-raadslid Arnoud Hotting.

De bijeenkomst op vrijdag 7 februari vindt plaats bij Educatief WOII Centrum (Zeldenrust 5) in Medemblik. Aanvang 20 uur (inloop 19.30 uur). Vervoer nodig, vragen of opmerkingen of aanmelden? Mail dan naar: christenuniewf@gmail.com

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen