Windmolens of juist meer zon in Zaanstreek-Waterland?

Wormer

Worden het windmolens of weilanden met tienduizenden zonnepanelen? Of zijn er nog andere manieren om in de energiebehoefte te kunnen voorzien als Nederland van het gas af gaat? Inwoners van Zaanstreek-Waterland kunnen daar binnenkort over meepraten.

Gemeenten in de Zaanstreek en Waterland en de provincie Noord-Holland werken op dit moment aan de zogenoemde Regionale Energie Strategie (RES), waarin wordt verkend wat de mogelijkheden in deze regio zijn voor alternatieve energie: waar zouden windmolens kunnen komen en waar mag dat juist niet? En hoe kan het gebruik van zonne-energie worden bevorderd?

Inwoners die daarover hun zegje willen doen, of misschien nog andere ideeën hebben voor het opwekken van schone energie, worden uitgenodigd voor twee bijeenkomsten. De eerste is op 5 februari in Wormer, de tweede op 11 februari in Purmerend. De bijeenkomsten beginnen om 19 uur en duren tot circa 21.30 uur.

Aanmelden kan via de website van de Omgevingsdienst IJmond: www.odijmond.nl/duurzaamopwekkeninderegio. Na aanmelding krijgen belangstellenden een bevestiging en meer informatie over de locatie.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen