Directeur Timmermans van Dijklander Ziekenhuis vertrekt

Directeur Timmermans van Dijklander Ziekenhuis vertrekt
Arno Timmermans
© Foto Dijklander
Hoorn

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans vertrekt na de komende zomer bij het Dijklander Ziekenhuis.

In september 2020 stopt de hoogste baas van het ziekenhuis met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. Timmermans vertrekt vanwege zijn leeftijd, hij bereikt namelijk na de zomer de pensioengerechtigde leeftijd.

De directeur begon acht jaar geleden bij het Westfriesgasthuis, dit werd het Dijklander Ziekenhuis door een fusie met het Waterlandziekenhuis.

De bestuursvoorzitter meldt met meer dan drieduizend collega’s en ketenpartners met plezier en toewijding in ziekenhuis te hebben samengewerkt. ,,Eerst in het Westfriesgasthuis, daarna toewerkend naar de fusie met het Waterlandziekenhuis en vervolgens aan de nieuwe ziekenhuisorganisatie Dijklander Ziekenhuis.”

Timmermans noemt in zijn bestuursperiode als hoogtepunten de nieuwbouw op locatie Hoorn en de uitbreiding van zorg op locatie Purmerend.

,,Maar het ging ook met de ups en downs die bij een ziekenhuis en bij een fusie horen. Deze combinatie van ervaringen maakt mijn betrokkenheid groot. Het is dan ook met veel dankbaarheid en een zekere weemoed dat ik toewerk naar een afscheid van de zorg in deze regio en de hardwerkende en zeer betrokken collega’s. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om met meer rust en in een ander tempo te leven en op andere manieren betrokken te blijven bij de zorg.”

De raad van commissarissen start op afzienbare termijn met de werving van een nieuwe bestuursvoorzitter. In het bestuur van het ziekenhuis zitten verder ook Ymke Fokma en Jasme Leenaars.

Voorzitter Roy Lantain van de raad van commissarissen laat in een eerste reactie weten dat de fusie voor de totstandkoming van het Dijklander Ziekenhuis geen eenvoudig proces was. ,,Ik heb groot respect voor de verantwoordelijkheid waarmee Timmermans dit heeft gedaan.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons