De bal rolt bij Ajax tegen Spakenburg in een stampvolle Arena [video]

1/2
Amsterdam

Hier en daar wat lege plekken, maar toch zeker voor 95 procent gevuld: de wedstrijd tussen Ajax en Spakenburg, in een vrijwel volle Johan Cruijff Arena, is zojuist van start gegaan.

Zeventwintig bussen, met 1800 Spakenburg-fans, vertrokken vanaf kwart over zes vanaf De Westmaat - de thuishaven van de Blauwen - richting Amsterdam. Het is slechts een schijntje van het aantal supporters van de club dat zich momenteel in het stadion bevindt. Veel Spakenburgers kochten op eigen gelegenheid een kaartje voor een Ajax-vak (vrije verkoop) en maakten geen gebruik van de verplichte buscombi die voor het uitvak geldt.

De wedstrijd ging om kwart voor negen van start en het eerste kwartier kwam Spakenburg ongeschonden door tegen de regerend landskampioen en de halve finalist van het vorige Champions League-seizoen. Sterker, binnen een minuut kreeg oud-Ajacied Vince Gino Dekker al een aardige schietkans. Zijn poging belandde in het zijnet.

In de 18e minuut was het aan de andere kant wél raak. Razvan Marin raakte de lat en de rebound was wel besteed aan Siem de Jong: 1-0.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht