Peter R. de Vries: ‘Politie zoekt op basis van serieuze, concrete informatie naar Tanja Groen uit Schagen’ [video]

Peter R. de Vries staat de pers te woord.
© ANP/Harry Heuts
Maastricht

Tanja Groen uit Schagen is mogelijk op de avond van haar verdwijning al vermoord en in een vers gedolven graf in Maastricht gelegd. Dat is het scenario dat woensdag door de politie wordt onderzocht, zegt Peter R. de Vries.

De Vries staat de familie van Tanja Groen bij en is woensdag aanwezig op het kerkhof in de Maastrichtse wijk Heugem, waar het onderzoek plaatsvindt.

De politie heeft het onderzoek naar de verdwijning opnieuw geopend naar aanleiding van een tip die volgens de politie serieuze en concrete informatie bevat, zegt De Vries. „Er wordt niet gezegd dat ze ergens op de begraafplaats moet liggen, maar er wordt een concreet graf aangewezen. De politie neemt dat dermate serieus dat men vandaag tot deze actie is overgegaan.”

„De familie hoopt dat er na zesentwintig jaar een einde aan de onzekerheid komt en er eindelijk duidelijk wordt wat er met Tanja gebeurd is. Ze zijn natuurlijk een beetje gereserveerd, omdat er in de laatste jaren vaker tips en meldingen zijn geweest dat er een mogelijke doorbraak was. Ze wachten in spanning af.”

Lees ook: Lichaam Tanja Groen mogelijk in gedolven graf gelegd en

Oud-rechercheur Tanja-Groenzaak: ’Dit is echt heel serieus’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.