Premium

Cultureel Weekend in Dorphuis Landsmeer vol kunst, theater en klassieke muziek

The Amazing Stroopwafels laten werk horen van hun album ’Hiero’ waarop elk liedje zich laat beluisteren als een kort verhaal.
© Foto Rick Keus

Eigenlijk ben ik in artistiek opzicht een kleinzoon van Cézanne”, lacht Pieter van den Eeden. De expositie ’De werkelijkheid verbeeld’ van de Landsmeerse kunstenaar vormt de opening voor het Cultureel Weekend in Landsmeer.

Het is het eerste Cultureel Weekend in Landsmeer. Een dorp waar in het verleden tal van kunstenaars zich hebben gesetteld. Een van deze artistiekelingen is dus Pieter van den Eeden. ,,Ik heb de eer om het allereerste evenement te openen, maar veel van de credits gaan naar Jan Holvast. Hij is de beheerder van het dorpshuis (Het Wapen van Landsmeer) en dat doet hij heel goed. Hij wil het op de kaart zetten en heeft het gedefinieerd als het cultureel centrum van Landsmeer. Het heet nu ook ’De Hertog van Landsmeer’ en de volgende stap is dat hij een cultuur weekend organiseert.” Het eerste jaar is het volgens Van den Eeden vooral een kwestie van uitproberen. ,,En als het succes heeft, willen we er nog meer organiseren.”

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen