Geen receptie als afscheid wethouder Ap Reinders in Haarlemmermeer

Geen receptie als afscheid wethouder Ap Reinders in Haarlemmermeer
Ap Reinders.
Hoofdorp

Er komt geen afscheidsreceptie voor HAP-wethouder Ap Reinders. Hij neemt tijdens de raadsvergadering van 30 januari afscheid van Haarlemmermeer.

Reinders wordt 6 februari geïnstalleerd als burgemeester van de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. Hij is zes jaar wethouder in Haarlemmermeer geweest, de gemeente waar hij geboren en getogen is.

„Vanaf 2014 was ik verantwoordelijk voor de portefeuilles economie en ondernemerschap, werk en inkomen en arbeidsmarktbeleid. Ik ben blij en vereerd dat ik mij bijna zes jaar in deze functie heb mogen inzetten voor onze mooie gemeente”, stelt Reinders in een verklaring. Hij dankt daarin inwoners, ondernemers en partners van de gemeente voor de samenwerking.

Een van de zaken waar Reinders bij was betrokken, was de mogelijke opsplitsing van de AM Groep voor sociale werkvoorziening. Na acties van het personeel werd dat voorkomen.

Het is vrij uitzonderlijk dat een vertegenwoordiger van een lokale partij in een andere gemeente wordt voorgedragen als burgemeester. Van alle gemeenten in Nederland is dat ongeveer drie procent.

Reinders stapt een roerige gemeenteraad binnen waar de emoties nogal hoog op kunnen lopen. Het is zijn taak als burgemeester daarboven te staan en de partijen nader tot elkaar te brengen. Stichtse Vecht (64.000 inwoners, vlak bij de stad Utrecht) ontstond in 2001 door een fusie van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. Die dorpen zijn de grootste kernen van de gemeente, maar er zijn nog meer dan tien woonkernen waaronder Nigtevecht, Vreeland, Kockengen, Oud-Zuilen en Maarssenbroek.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen