Kinderraad mag meebeslissen en activiteiten organiseren voor Goudenregenschool

De nieuwbakken kinderraad van de Goudenregenschool.
© foto PR
Hilversum

Vanaf deze week vormen Samar, Imran, Toon, Ali en Nordin de kinderraad van de Goudenregenschool in Kerkelanden. Zij mogen meepraten en meebeslissen met het bestuur en activiteiten organiseren voor medeleerlingen.

De vijf leerlingen komen uit de groepen vier tot en met acht. Ze werden verkozen door hun eigen klas, er was een verkiezingsronde. Het vijftal mag nu namens alle leerlingen meedenken en meebeslissen over de school en mogen activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de herinrichting van het schoolplein, maar ook over nieuwe lesmethodes of wijziging van schooltijden. „We willen juist mét de kinderen praten, niet óver hen”, licht directeur Nick Homan het initiatief toe.

„De school draait om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen omgaat, te luisteren naar wat er speelt bij hen en er vervolgens met elkaar over te gaan praten”, vertelt de schooldirecteur. „Daarnaast leren de kinderen op deze manier dat ze dingen in hun directe omgeving kunnen veranderen. Ook doen kinderen ervaring op met vergaderen, leren onbelangrijke informatie te zeven, te bemiddelen, leiding te geven, te notuleren, samen te werken en verantwoordelijkheid te dragen”, weet Homan.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen