Kortstondig debuut tennisser Griekspoor op Australian Open

Tallon Griekspoor speelt tegen Taylor Fritz op de Australian Open.
© Foto: EPA
MELBOURNE

Tallon Griekspoor is bij zijn debuut op een grandslamtoernooi meteen gestrand in de eerste ronde. De 23-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep was op de Australian Open niet opgewassen tegen de Amerikaanse tennisser Taylor Fritz. In drie sets was zijn avontuur in Melbourne voorbij: 3-6 3-6 3-6.

Griekspoor had zich met succes door het kwalificatietoernooi gewerkt, maar tegen Fritz kon hij zich niet onderscheiden. De 24-jarige Amerikaan, als 29e geplaatst in Melbourne, kon leunen op een sterke service - hij sloeg zeventien aces - maar had ook een goed antwoord op de opslagen van Griekspoor.

In de eerste set kwam de Venneper al snel 3-0 achter en hij kon die vroege break tegen niet meer repareren. In het tweede bedrijf ging het gelijk op tot 3-3, maar daarna leverde Griekspoor twee keer zijn servicebeurt in en was de set vergeven aan Fritz. De Amerikaan won vroeg in de derde set al een servicegame van Griekspoor en liet hem vervolgens kansloos.

In aanloop naar het toernooi had Griekspoor veel last van een schouderblessure.

Een fysiotherapeut in Melbourne bracht met een serie lange behandelingen de gewenste verlichting, waardoor hij onbelemmerd kon aantreden tegen Fritz.

„Maar het was sneller afgelopen dan gedacht en gehoopt. Ik speelde niet zoals ik kan spelen, maar dat was ook zijn verdienste”, zei Griekspoor bij de NOS. „Het ging te makkelijk voor hem. Mijn focus lag op mijn eigen servicegames, want Fritz is nu eenmaal een goed serveerder. Maar ik serveerde anderhalve set goed en dat is te weinig. En op zijn eerste service heb ik geloof ik één punt gemaakt.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen