Makelaarskantoor vult ’holle kies’ in Heiloo

Het oude pandje op de hoek Kennemerstraatweg/Stationsweg.
© Archieffoto
Artist impression van het nieuw pand van Teer Makelaars.
1/2
Heiloo

Er zit schot in de opvulling van de ’holle kies’ op de hoek van de Stationsweg en de Kennemerstraatweg in Heiloo. Het pandje dat er nu staat, wordt gesloopt en makelaar Teer gaat er een nieuwe vestiging openen.

Teer Makelaars laat op de drukke hoek een gemetseld pand neerzetten, met een puntdak en een glazen pui aan de kant van de Stationsweg en een lage, schuine aanbouw. Langs de Kennemerstraatweg komt ook een aanbouw, maar dan met een plat dak en daarvoor een muurtje met doorzichtige panelen.

Akkoord

De Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heiloo (de voormalige Welstandscommissie) is in december al akkoord gegaan met het plan. Inmiddels is het perceel afgezet. „De firma Pronk gaat er deze of volgende week al aan de slag”, aldus woordvoerster Marit Nieboer van Teer Makelaars. „Het pand zal er dan binnen een paar maanden staan.”

Het wordt de zesde vestiging van Teer in de regio. Er zijn al kantoren in Alkmaar, Beverwijk, Castricum, Heemskerk in Uitgeest. „Dat is dichtbij, maar er is genoeg te doen”, zegt Nieboer. „Er komt een aantal leuke nieuwbouwplannen aan en dat gaan we samen met de andere makelaars in de buurt begeleiden.” In de vestiging in Heiloo komen drie of vier mensen te werken. Als er tijdelijk meer personeel nodig is, kan dat van de nabijgelegen vestigingen worden betrokken, aldus Nieboer.

Het pand staat al zeker tien jaar leeg; het gebouw ernaast was al eerder gesloopt. Eerder waren er pogingen om op deze locatie een ijssalon te vestigen. De aanvraag werd door de gemeente toegewezen, maar de ijssalon is er nooit gekomen. Recenter waren er ook plannen voor zes sociale huurwoningen op deze plek. Ook dat gaat dus niet door.

Parkeergelegenheid

Bij beide plannen was de beperkte parkeergelegenheid in de directe omgeving een bron van zorg. De hoek van de Kennemerstraatweg en de Stationsweg is een van de drukste kruisingen van Heiloo. Er is geen plaats voor extra parkeerplekken. Hoe dat in het nieuwe plan is opgelost, weet Nieboer niet. „Misschien dat er ergens in de omgeving iets mogelijk is.”

De gemeente Heiloo kent ook een regeling waarin de verplichting parkeerplaatsen aan te leggen kan worden afgekocht. Het standaard tarief daarvoor is 5000 euro per benodigde parkeerplaats.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen