Democraten willen informatie van advocaat Trump over bewijs

Democraten willen informatie van advocaat Trump over bewijs
Washington

De zeven Democraten die de aanklagers zijn in het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump eisen van Trumps advocaat Pat Cipollone dat hij alles wat hij weet over bewijs in de zaak moet vrijgeven.

In een brief aan Cipollone schrijven de aanklagers dat de advocaat alles wat hij weet over bewijs dat in de Senaat wordt gepresenteerd door de verdediging van Trump moet delen. "Zo zijn de Senaat en de opperrechter op de hoogte van mogelijke ethische kwesties, conflicten of vooringenomenheid."

Het Witte Huis liet tijdens het begin van het proces tegen Trump weten niet mee te werken aan het verzoek van de Democraten. "Het idee dat de advocaat van de president vertrouwelijke documenten moet vrijgeven is belachelijk."

Cipollone staat aan het hoofd van de verdediging van Trump in het afzettingsproces dat dinsdag start. De president is door het Huis van Afgevaardigden aangeklaagd vanwege machtsmisbruik voor zijn eigen politieke gewin en het tegenwerken van het onderzoek daarnaar. Trump zou militaire steun aan Oekraïne hebben achtergehouden om een onderzoek naar zijn politieke rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter in Oekraïne af te dwingen.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons