Premium

Bewoner Rob Deijle uit Limmen tegen aanleg zeventien luxe kampeerplaatsen bij zijn huis. ’Niet normaal, een camping midden in een wijk’

Bewoner Rob Deijle uit Limmen tegen aanleg zeventien luxe kampeerplaatsen bij zijn huis. ’Niet normaal, een camping midden in een wijk’
Den Haag

Bewoner van de Kapelweg in Limmen, Rob Deijle, vroeg dinsdag de Raad van State om de aanleg tegen te houden van zeventien luxe kampeerplaatsen op tennispark De Voetel schuin tegenover zijn huis. Deijle vindt een camping in een woonwijk niet normaal.

Het ondernemerspaar Dennis en Ingrid Boontje mag van de gemeente Castricum vier van de bestaande elf tennisbanen vervangen door zeventien luxe kampeerplekken met eigen sanitair.

De gemeenteraad heeft er een bestemmingsplan voor gemaakt. Deijle verwacht veel overlast en drukte van de campinggasten en wil dat het bestemmingsplan in elk geval wordt geschorst.

Deijle had in 2016 goed rondgekeken in de wijk voordat hij besloot tot de aankoop van zijn nieuwbouwwoning, vertelde hij in Den Haag.

Van het tennispark verwachtte hij geen problemen. Maar het aantal tennissers daalde van 800 naar 300. Boontje had elf tennisbanen niet meer nodig. ,,Je mag er niet vanuit gaan dat alles altijd maar hetzelfde blijft”, zei staatsraad Rosa Uylenburg tegen de overbuurman.

Deijle maakt er bezwaar tegen dat de werkzaamheden op De Voetel al zijn begonnen terwijl de Raad van State nog uitspraak moet doen over het bestemmingsplan.

Er is groen gekapt en de verlichting bij de tennisbanen is al weggehaald, zegt hij. Boontje en de gemeente denken hier anders over. ,,Dingen weghalen mag altijd, maar er is nog niets nieuw gebouwd”, zeggen ze.

De sanitairhuisjes moeten nog neergezet worden en er moet nog riolering komen. De nieuwe inrit is als eerste aan de beurt. Als de Raad van State groen licht geeft wil Boontje daar in april mee beginnen. De inrit moet begroeid zijn als de camping opengaat in april 2021. Uitspraak naar verwachting over twee weken.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen