AZ brengt in Oss de hoofden niet op hol: bar weinig kaarten verkocht

AZ brengt in Oss de hoofden niet op hol: bar weinig kaarten verkocht
De selectie van TOP Oss bij aanvang van het seizoen.
© Foto ANP
Alkmaar

Het ziet ernaar uit dat de bekerwedstrijd TOP Oss - AZ dinsdagavond voor weinig publiek gespeeld gaat worden. Het toch al kleine stadion in Oss was maandag nog lang niet uitverkocht.

Volgens het Brabants Dagblad waren er tot maandagavond online zo’n 500 kaarten verkocht en hadden 200 seizoenkaarthouders hun plek gereserveerd. Met de skyboxen en de businessplekken erbij geteld komt het toeschouwersaantal dan op ongeveer duizend, rekende een medewerker van TOP Oss voor in de krant.

Of bij die 500 verkochte kaarten ook de ruim 250 aan AZ-supporters verkochte tickets zitten, is niet duidelijk.

Het Frans Heesenstadion heeft een capaciteit van ongeveer 4500 plaatsen. TOP Oss hoopt dat er dinsdag nog veel kaarten worden verkocht aan de kassa’s van het stadion. De wedstrijd begint dinsdagavond om 18.30 uur.

Zeventiende plaats

Dat er zo weinig animo is voor TOP Oss - AZ heeft diverse redenen, zeggen ze in Brabant. De vroege aftrap maakt het voor toeschouwers lastig om op tijd te zijn en omdat de wedstrijd rechtstreeks wordt uitgezonden door Fox Sports kunnen mensen het duel ook thuis bekijken. Tot slot moedigen de prestaties van TOP Oss de fans ook niet echt aan om naar het stadion te gaan. De club staat momenteel zeventiende in de eerste divisie.

Contrast

Het vooruitzicht in Oss staat in schril contrast met de verwachtingen rond de bekerwedstrijd Ajax-Spakenburg, die woensdag wordt gespeeld. Spakenburg rekent zich al rijk, omdat de Johan Cruijff Arena volgens Ajax bijna vol zal lopen. Dat zou de club uit Spakenburg een flinke meevaller opleveren, want de recettes van deze bekerwedstrijden worden gedeeld door beide clubs.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons