Tijdelijk 70 op A8 tussen Westzaan en Zaandam

Zaanstad

Rijkswaterstaat heeft de snelheid op de A8 vanaf de N246 tot knooppunt Zaandam in de richting Amsterdam tijdelijk verlaagd naar 70 kilometer per uur.

Het asfalt is zo slecht dat harder rijden niet verantwoord is. Rijkswaterstaat houdt het weggedeelte al een tijd in de gaten en grijpt nu in. Als dat nodig is worden kleine schades hersteld of wordt met andere maatregelen het risico tegengegaan.

Later dit jaar krijgt de A8 op dat gedeelte stil asfalt. Ook op de Coenbrug wordt het asfalt dan vervangen en komen er nieuwe voegen tussen de vaste weg en de klep. Dat werk had Rijkswaterstaat al in oktober willen doen maar moest dat uitstellen omdat er lage temperatuur werd voorspeld.

Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden in 2020 plaatsvinden.

Het aanbrengen van nieuw asfalt en het repareren van kapotte verharding worden nu van elkaar gescheiden. Het is nog niet bekend wanneer de reparaties voltooid zijn en de snelheid weer terug gaat naar honderd kilometer. Maar Rijkswaterstaat kan niet beloven dat die situatie lang duurt. Als er nieuwe schade ontstaat, dan wordt de snelheid opnieuw verlaagd.

Voor inwoners van Koog aan de Zaan is de lagere snelheid wellicht goed nieuws. Zij ijveren al jaren voor een lagere snelheidslimiet. De bewoners hebben last van lawaai en zijn bang dat de uitstoot van het verkeer in het echt stukken ernstiger is dan officiële berekeningen doen vermoeden.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen