Premium

Zwemles is niks voor Tiyairo (12), hij kijkt liever honderd keer naar hetzelfde instructiefilmpje. En nu wil hij ook leren klokkijken, om op tijd in het zwembad te zijn

Tiyairo neemt een duik. Hij leerde zwemmen door eindeloos naar filmpjes te kijken op You Tube.
© Foto’s George Stoekenbroek
Den Helder

Dat is een wedstrijdzwemmertje, dacht instructrice Sjoukje van Loenhout toen ze afgelopen zomer Tiyairo Meulens (12) door het water zag glijden van Het Heersdiep, het zwembad in Den Helder. Drie banen borstcrawl achter elkaar, toe maar. Kinderen die voor hun derde zwemtoets opgaan hoeven er maar eentje om het C-diploma in de wacht te slepen. Sjoukje stak haar duim op. En ontlokte een bekentenis: Tiyairo had nog niet eens zijn A-diploma... Hij leerde zwemmen door eindeloos naar filmpjes te kijken.

Niet helemaal op eigen houtje. De Helderse jongen liep vast in het gewone onderwijs en kwam een halfjaar geleden, nadat hij een periode thuis had gezeten, via de gemeente Den Helder onder de hoede van De Troubadour. Dat is het orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking van stichting Esdégé-Reigersdaal.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen