Denise Betsema mag per direct weer meedoen aan crosswedstrijden

Denise Betsema tijdens het WK vorig jaar in Denemarken.
© Foto EPA
Den Burg

Denise Betsema mag per direct weer meedoen aan crosswedstrijden. De Texelse wielrenster was dit jaar uit competitie gehaald na een positieve dopingplas. Uiteindelijk is ze door de UCI voor een half jaar geschorst, meldt de wielerbond maandagavond in een perscommuniqué. Die schorsing liep tot 4 oktober 2019, waardoor Betsema dit weekend weer mag fietsen.

Er waren tijdens controles na de wereldbeker op 27 januari 2019 in Hoogerheide en de Superprestige in Middelkerke op 16 februari 2019 anabolen in haar urine gevonden die daar niet thuishoorden.

Ze heeft uiteindelijk de meest lichte straf gekregen: een schorsing van 6 maanden. Omdat ze al sinds 4 april voorlopig geschorst was, heeft ze die straf al uitgezeten.

Betsema maakte het nieuws zelf bekend op social media. Daarbij reed ze in de kleren van haar Belgische ploeg Pauwels Sauzen - Bingoal, waarbij ze nog onder contract staat. Dinsdag geeft Betsema met haar ploegbaas Jurgen Mettepenningen op een persconferentie in Waasmunster tekst en uitleg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen