Brand in Heemskerk is aangestoken - ’Ik haal het het liefst helemaal om’

Heemskerk

De brand zondag aan de Maarten van Heemskerckstraat in Heemskerk is aangestoken. Dat bevestigt de politie na technisch onderzoek.

,,Hier is de brand begonnen, hier beneden bij het rechter voorwiel.’’ De onderzoeker van de verzekering wijst de bewoner de plek aan bij zijn bedrijfsauto. ,,Dat zei de man van de technische recherche ook. Het is op dezelfde manier gedaan als laatst in Haarlem.’’

Dat was bij een glazenwasser. De Heemskerker, die niet met zijn naam in de krant wil, had ook een glazenwassersbedrijf, maar is meer overgestapt op de schoonmaak. ,,Ik heb enkele grote projecten waar we schoonmaken. Ik heb nog maar een paar adresjes waar ik de ramen was.”

Hij snapt dan ook niet waarom iemand zijn bedrijfsauto in brand wil steken. ,,Bovendien; de glazenwassersoorlog in Haarlem is al vier jaar geleden. Eigenlijk heb ik geen idee wie dit gedaan kan hebben.’’

De brand begon immers ’s nachts om drie uur. ,,Ik werd wakker van de eerste knal. Ik ging nog met een brandblusser ernaartoe, maar dat had geen zin. Ik heb wel mijn motor weg kunnen halen.”

De grote Nissan is uitgebrand, maar ook het oude huisje met houten aanbouw. ,,Vroeger sliepen daar mijn honden, en daarboven was een kinderkamer.” Zelf woont hij met zijn vriendin in het huis ernaast. De stroom doet het er nu niet, er is natuurlijk rook- en roetschade.

De Heemskerker was bijna klaar met een verbouwing, hij maakte een tattoostudio voor zijn vriendin. Er is niets van over. ,,Het liefst haal ik het helemaal om, en bouw iets nieuws.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen