Hoornse BV eindigt ook dit seizoen als vijfde in de eredivisie

Hoornse BV eindigt ook dit seizoen als vijfde in de eredivisie
Den Haag

Met de play-offs uit zicht hoopten de badmintonners van Hoornse BV in ieder geval nog een plekje hoger te eindigen dan vorig seizoen. Na de 8-0 nederlaag bij Drop Shot zal dat echter ook niet gaan lukken en wordt HBV voor het tweede jaar op rij vijfde in de eredivisie.

Net als vorige week trad het team aan zonder de belangrijke puntenpakkers Iben Bergstein en Iris Tabeling. Daarnaast ontbraken Ruben Wijnands en Kelly van Buiten met blessures. Om die reden maakte nu Feng Groothuijse voor het eerst haar opwachting op dit niveau. ,,Maar ook zij raakte geblesseerd. Zij heeft nog wel haar single afgemaakt, zodat zij de mixed nog kon spelen”, vertelde trainer Max Sibbald.

Met ook Chloë Mayer (al haalde die er als enige nog wel een derde game uit) en Thomas Sibbald niet helemaal fit werd het een lastig verhaal. ,,Het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons. Al hebben we nog wel een paar goede partijen gespeeld en we probeerden er ook wel alles uit halen. Alleen merk je wel dat er voor hen echt nog wat op het spel stond en voor ons eigenlijk niet”, stelde Sibbald. ,,En daarnaast hebben veel spelers ook het NK in hun achterhoofd. Daar wil ze allemaal fit aan de start verschijnen.”

Volgende week sluit Hoornse BV het seizoen af bij Duinwijck.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons