Den Helder na rust ruim langs Utrecht Cangeroes

Utrecht

Den Helder is zaterdagavond niet in de problemen gekomen tegen Utrecht Cangeroes. De laagvlieger bleef tot rust bij, maar vooral dankzij een sterk derde kwart liep de Helderse basketbalploeg van coach Mario Bennes uit naar een ruime zege: 59-80.

Utrecht Cangeroes is naast de Sparks de zwakke broeder in de eredivisie, al wist het wel één keer te stunten. Dat was in december, toen de Domstedelingen verrassend wonnen van de Lions. Dat liet Den Helder zaterdagavond niet gebeuren, al was het begin wel voor de Utrechtsen.

In die fase nam die ploeg namelijk brutaal een 17-11-voorsprong. Den Helder verkleinde dankzij scores van Sarah Curran, Britt Zappeij en Sanne van Poelgeest de achterstand, maar Cangeroes ging met een 21-18-voorsprong de tweede periode in. Daarin kwam Den Helder beter voor de dag, maar kon het de Utrechtse ploeg nog niet echt van zich afschudden: 31-34.

In het derde kwart sloeg Den Helder dan uiteindelijk wél het beslissende gaatje. Cangeroes kwam eerst nog op 34-34, maar vervolgens gaf de bezoekende ploeg gas.

Dankzij scores van Zappeij, Van Poelgeest, Curran, Zoë Slagter, Kiki Fleuren en Maaike Klein liep de ploeg uit naar een ruime voorsprong: 42-61.

Het moegestreden Utrecht Cangeroes probeerde er in het laatste kwart nog wel wat van te maken, maar Den Helder bleef in die fase moeiteloos overeind. Hierdoor kregen de speelsters Femke Slim en Agnes van Steijn ook nog de mogelijkheid om zich in de slotfase op het scoreformulier te melden.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen