Leeuwendans haalt geluk binnen voor nieuwe Hoornse praktijk in Chinese geneeswijzen

Leeuwendans haalt geluk binnen voor nieuwe Hoornse praktijk in Chinese geneeswijzen
De traditionale leeuwendans bij de opening van de Chinese praktijk Puji Tang in Hoorn.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Geheel naar Chinese traditie is tijdens de feestelijke opening van de zaak Puji Tang in Hoorn een Chinese leeuwendans ingezet. Volgens het bijgeloof worden zo boze geesten verdreven en het geluk binnengehaald.

De behandelaars van deze praktijk in Chinese geneeswijzen aan de Kleine Noord kunnen nu met een gerust hart aan de slag. In de praktijk van Xiuxiu Deng en Yi Bin Sun worden de behandelingen van klachten benaderd vanuit de traditionele Chinese geneeswijzen acupunctuur, Tuina massage, Chinese kruidentherapie en Chinese voedingsleer. Deze behandelingsleer is gebaseerd op 5000 jaar oude geschiedenis en kennis van behandeling van ziektes.

In West-Friesland is dit de eerste praktijk die een totale gezondheidsbenadering hanteert aan de hand van deze behandelwijzen. De opening trok op de winkelzaterdag veel bekijks. Het rek waarop een groot aantal kruidenpotten staat uitgestald, kon rekenen op grote belangstelling. Op advies worden deze theesoorten, of een mix daarvan voorgeschreven voor een zekere genezing. De praktijk is gericht op het verhelpen van pijnklachten als onderrugpijn en hernia. Mensen met eczeem, allergie, en overgewicht kunnen ook terecht bij Deng en Sun.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons