OFC na ruime zege als afsluiter van hectische week: ’Dit was voor ons het enige antwoord’

© ANP
Oostzaan

De spelers en stafleden van de OFC-selectie kregen van alles op zich af afgelopen week, toen hun club het landelijke nieuws haalde - en niet in positieve zin. Ze reageerden nergens op en lieten zondag ’hun voeten spreken’ met de ruime overwinning op Groene Ster.

,,Dit was voor ons het enige antwoord om te geven’’, stelde trainer Roy van der Mije. ,,Na alle drukte van de afgelopen week hadden wij maar één taak in deze wedstrijd: winnen. Ik denk dat wij hebben laten zien wat voor kwaliteiten we in huis hebben. Zeker in de tweede helft was het ene moment nog mooier dan het andere en zaten we langs de kant te genieten.’’

Lees ook: ’Spaans praten’ of niet praten: ondanks alle commotie is zondag ’gewoon’ een voetbaldag bij OFC

Deze hectiek had Van der Mije niet verwacht, toen hij dit seizoen tussentijds overkwam van Legmeervogels als nieuwe hoofdtrainer. ,,Natuurlijk is het even omschakelen. We proberen zo min mogelijk met randzaken bezig te zijn en het is ook aan mij om de rust binnen de ploeg te bewaren.’’

Dat lukt volgens de trainer heel aardig en dat heeft ook te maken met de samenstelling, met veel ervaren spelers.

,,Het is een volwassen groep, die gepokt en gemazeld is. Misschien is dat met een jonge ploeg lastiger. We konden vrijdag weliswaar niet trainen, maar de rest van de week hebben we goed getraind en de voorbereiding is niet verstoord. Dat hebben we volgens mij ook wel laten zien.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na een klein half uur zette verdediger Sonny ten Hoope uit een vrije trap met een volley in een druk strafschopgebied OFC op voorsprong en vlak daarna verdubbelde Bilal el Amrani de marge. Kort voor rust voorkwam doelman Atam Koroglu met een fraaie redding dat Groene Ster uit een kopbal de aansluiting vond.

,,Hij redde ons met die geweldige actie’’, vond aanvoerder Frank Schilder. Koroglu had daarvoor nog weinig te doen gehad, maar ondanks de kou had hij het niet koud gekregen. ,,Daarvoor was ik na alles wat er gebeurd is te gebrand om hier goed te presteren.’’ Na rust maakten Tim Freriks en El Amrani het met mooie goals af en liet OFC nog behoorlijk wat mogelijkheden op een grotere uitslag liggen.

OFC-Groene Ster 4-0

27. Ten Hoope 1-0, 32. El Amrani 2-0, 54. Freriks 3-0, 71. El Amrani 4-0.

OFC: Koroglu; Akouili, Ten Hoope, Schilder, Lo-Fo-Sang; Aslan (74. Van den Heuvel), Wiltenburg, Amarzagouio, Biberoglu; Freriks (81. Cherif), El Amrani.

Groene Ster: Quaden; Zwartjes, Stassar, Ritzen, Velraeds; Janssen (68. Kourouma), Vluggen (55. Stankov), Van Kesteren, De Wit (74. Cepni); Unal, Eind.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen