Volleyballers Orion ditmaal veel te sterk voor Zaanstad

Volleyballers Orion ditmaal veel te sterk voor Zaanstad
Doetinchem

Thuis maakte Zaanstad het titelkandidaat Orion nog enorm lastig, maar in Doetinchem kwamen de Zaanse volleyballers er niet aan te pas. De landskampioen was in eigen huis met 3-0 te sterk en in geen enkele set kon Zaanstad ook maar in de buurt komen (25-15, 25-18 en 25-18).

Op zich niet zo vreemd dat de hekkensluiter geen kans had, maar Zaanstad zal vooraf toch even hebben teruggedacht aan de vorige ontmoeting. In sporthal De Koog won het de eerste set en had het in de tweede set nog kansen op een enorme stunt. In de return was het krachtsverschil een stuk groter. De servicedruk van Orion was continu een plaag voor Zaanstad. Opvallend was dat vooral voormalig Zaanstad speler David Bes zijn oude ploeg serverend pijn deed.

Bij Zaanstad was Mees Blom weer een positieve noot aan de verloren middag. De ’winteraankoop’ zorgde voor de meeste dreiging en samen met Ray Espoza voor de meeste punten. Komende zaterdag zijn er meer kansen op wedstrijdpunten. Zaanstad reist dan af naar Zevenhuizen om het tegen het verrassend goed presterende ZVH op te nemen.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons