Premium

Strandvogels laat kans op koppositie liggen en gaat hard onderuit bij HSV Sport

Strandvogels laat kans op koppositie liggen en gaat hard onderuit bij HSV Sport
Lino Westerink had een aandeel in ieder treffer van HSV Sport, maar voerde ook zijn verdedigende taken uit. Hier houdt hij Mitch Hofland van de bal.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Met een brede grijns, een glimlach van oor tot oor, stapte Lino Westerink met de bal onder de arm het veld af. De speler van HSV Sport werd terecht uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’. Daar kon de keuzecommissie aan De Kromme Elleboog ook niet omheen. Met drie treffers en ‘halve’ assist had Westerink in de topper tegen Strandvogels namelijk in elk doelpunt een aandeel: 4-0.

Maar ook bij HSV Sport klotst het geld niet tegen de plinten op. Eenmaal in de catacomben aangekomen, werd de bal snel in het ballenhok veiliggesteld. De lach van Westerink verdween desondanks niet. ,,Dit was echt een goede wedstrijd van ons’’, sprak de matchwinner. ,,We zijn er in het begin vol opgeklapt en hadden we een overwicht. Pas aan het einde van de eerste helft kreeg Standvogels meer grip op de wedstrijd. Maar we zijn de tweede helft weer scherp begonnen en na de 1-0 kwam er meer ruimte voor ons.’’

Buitenspel

Na een eerste helft zonder serieus doelgevaar, waarin de thuisploeg afscheid moest nemen van de al vroeg geblesseerd geraakte Randy Kassenaar, kwamen de Hoornaars een kwartier na rust op voorsprong. Mitch Hofland verspeelde de bal aan Westerink, die op doelman Edwin Hoogland af kon. Mick van der Gulik nam de bal vlak voor Hoogland over – dat had veel weg van buitenspel – en werkte binnen.

Tien minuten later was Van der Gulik de aangever. Al moest Westerink na ontvangst van de bal nog wel even aan de bak om Hoogland te verschalken. Op aangeven van Jari Nolles tekende Westerink ook voor de 3-0, maar de mooiste treffer moest toen nog vallen: na een rush vanaf eigen helft besloot Westerink met een chip die de Strandvogels-goalie te machtig was.

Strandvogels, dat voor de winterstop de eerste periodetitel in de schoot geworpen kreeg door een nederlaag van Always Forward bij Berkhout, kon bij winst de koppositie bemachtigen maar liet dat in de topper tegen HSV Sport na. De Onderdijkers kregen aanvallend gezien nauwelijks voet aan de grond.

Toch vond trainer Menno de Vries de overwinning van de thuisploeg geflatteerd. ,,Ik vond dat wij voetballend een overwicht hadden. HSV Sport speelde een soort geluksvoetbal, countervoetbal. Na de 1-0 moesten wij wel meer naar voren en ontstond er meer ruimte voor hen. Deze nederlaag is onverwacht maar we moeten er ook niet meer dan dat van maken.’’

Door de zege van HSV Sport doet de formatie van Armand Hoffman weer volledig mee in de titelstrijd. Drie punten is het verschil nog maar met koploper Always Forward. Maar toch is de titel niet direct het speerpunt van zijn team. ,,We zijn wel realistisch: we willen meedoen om de prijzen’’, sprak Hoffman, ,,en we willen ons ook niet verschuilen, maar doelstelling nummer één is het behalen van de nacompetitie.’’

HSV Sport: Van Amstel, Switser (82. Van Drimmelen), De Vries, Nolles, In de Betouw, Van der Gulik (72. Olijhoek), Groot, Kassenaar (11. Van de Willigen), Bruinsma, Westerink, Dekker.

Strandvogels: Hoogland, N.Broersen, Harder (85. Zerek), M.Weel (76. De Kroon), Hofland, Woudenberg, H. Waardenburg, Sierstra, J. Weel, Koomen (63. T. Broersen), S. Waardenburg.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen