FCK de Hommel brengt Hovocubo eerste nederlaag toe in competitie

FCK de Hommel brengt Hovocubo eerste nederlaag toe in competitie
Den Bosch

Op bezoek bij FCK de Hommel is Hovocubo op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De ploeg uit Brabant, die vorig jaar nog een divisie lager speelde, won met 5-2 van de huidige landskampioen.

FCK de Hommel is een bekende naam in het zaalvoetbal. De ploeg speelde vaak om de prijzen, maar beleefde een aantal moeizame jaren. Nu, na twee seizoenen in de Eerste Divisie te hebben gebivakkeerd, is de equipe weer helemaal terug. De Brabanders bulken van de ervaring en met een versterkte selectie doet FCK de Hommel weer echt mee om de bovenste plaatsen.

En dat de ploeg een serieuze kandidaat is voor de play-offs, ervoer Hovocubo vrijdagavond. Al vond verliezend trainer Sander van Dijk vooral dat zijn eigen ploeg niet goed genoeg speelde. ,,De eerste tien minuten waren zeer slordig. We leden veel balverlies en de kansen die De Hommel kreeg werden afgestraft.”

Hoewel er met een 2-0 ruststand nog niets aan de hand was, wist Hovocubo het tij niet te keren. ,,De tweede helft was wel een stuk beter. We hadden een duidelijk overwicht en creëerden voldoende mogelijkheden. Maar het was niet scherp genoeg.”

De thuisploeg liep vervolgens uit naar 5-0, waarna Mo Darri en Mats Velseboer de eindstand iets dragelijker maakten. ,,Voor de winterstop kwamen we ook vaak op achterstand. Toen lukte het steeds wel om terug te keren. Nu was het gewoon onvoldoende. Wat betreft is deze nederlaag een wake up call”, besloot Van Dijk.

FCK de Hommel-Hovocubo 5-2. Doelpunten Hovocubo: Darri en Velseboer.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen