Jonge dj Pieter Gabriel (15) uit Soest maakt openingsmuziek songfestival [video]

Archieffoto van Pieter Gabriel.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Soest

De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft dj-talent Pieter Gabriel uit Soest gevraagd een muziektrack te produceren voor de finaledag op 16 mei. Uitvoerend producent Sietse Bakker meldde dat tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De pas 15-jarige Gabriel werkt hiervoor samen met producer Eric van Tijn. De muziek zal te horen zijn tijdens de vlaggenparade op de finaledag van het liedjesfestijn.

Lees ook: Dj Pieter Gabriel uit Soest over openingsmuziek finale Songfestival: ’Echt megavet, een enorme eer’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren”, aldus Bakker. „Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen.”

Gabriel vindt het „een hoogtepunt” in zijn nog korte carrière. Al op achtjarige leeftijd trad hij op tijdens het Amsterdam Dance Event. In 2018 verscheen zijn debuutsingle.

Lees ook: Dj Pieter Gabriel uit Soest over openingsmuziek finale Songfestival: ’Echt megavet, een enorme eer’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen