Stefan Dol sluit moeilijke periode af met rentree bij FC Marlène én zege op Veerhuys

Veerhuys-speler Daan Buurman zet Stefan Dol van FC Marlène de voet dwars. Aram Hakapov (7) kijkt en ziet dat het goed is.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Er is nog een minuut of tien te spelen in de eerste helft tussen Veerhuys en FC Marlène als Stefan Dol een handgebaar maakt naar de tribune. Nog even geduld, maakt hij zijn vrienden duidelijk. Ze willen weten wanneer hij er nou eindelijk in komt bij de bezoekers. Zes minuten later is het zover. Tot vreugde van zijn vrienden, maar vooral van Dol zelf. Het zijn zijn eerste minuten sinds hij in augustus ernstig geblesseerd raakte.

,,Hier heb ik kneiterhard voor gewerkt’’, zegt Dol als het duel in de Vredehof erop zit. In de voorbereiding liep de Spanbroeker in een oefenduel van VVS’46, de veldvoetbalclub uit zijn woonplaats, een zware enkelblessure op. Wat volgt noemt Dol de zwaarste periode uit zijn leven. ,,De eerste zes weken zat ik in het gips. Toen kon ik niets en was ik afhankelijk van anderen. Daarna begon VVS aan het seizoen en niet lang daarna Marlène ook. Daar had ik het heel moeilijk mee.’’

’Bekijk het maar’

Terwijl hij zijn club uit Heerhugowaard een moeizame eerste seizoenshelft ziet afwerken, werkt Dol zich in het zweet bij de fysiotherapeut. ,,Ik hoorde heel tegenstrijdige dingen van artsen. Sommige zeiden zelfs dat ik nooit meer zou voetballen. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf ’bekijk het maar’ en ben ik gewoon hard gaan trainen bij de fysio. Die mikte in eerste instantie op de play-offs. Niemand had verwacht dat ik er nu al zou staan.’’

Dat hij tegen Veerhuys, een duel om de zesde plek in de eredivisie én dus van belang om zicht te blijven houden op de play-offs, zijn rentree zou maken, dat had trainer Carlo van der Waals hem al verteld. Hij moet er dus ruim een kwartier op wachten. ,,Ik heb met VVS al meegedaan in een oefenpotje. Toen was ik meer gespannen dan nu,voor een duel op zo’n slecht veld. Natuurlijk was er nu wel iets van zenuwen, maar die waren eigenlijk weg toen ik er eenmaal in stond. Ik had er vooral héél veel zin in.’’

Nachtkaars

FC Marlène staat al op een 0-2 voorsprong als Dol eenmaal zijn rentree maakt. Het is een stand die de rust haalt omdat een inzet van Younes Daari op de paal eindigt, Mukthar Suleiman een enorme kans om zeep helpt en Peter Rozenbeek een prima antwoord heeft op een harde inzet van Daari.

In de tweede helft lijkt de wedstrijd al na vier minuten beslist als Nabil Akaazoun zijn tweede van de avond al heeft gemaakt en Ilias Bouzit op prachtige wijze ook de 1-4 achter Veerhuys-goalie Stan Vertelman werkt. Het duel lijkt dan uit te gaan als een nachtkaars, maar komt in de slotfase toch weer volledig tot leven.

Dol heeft hier een hoofdrol in. ,,Ik was vergeten dat wij op vijf fouten stonden’’, zegt hij over zijn (te) stevige charge op Daari. ,,Younes is een geweldige voetballer met een hele mooie actie. Opzouten, dacht ik bij mezelf, je komt er niet langs. Stom.’’

Tienmetertrappen

Het levert Veerhuys een tienmetertrap op, maar Rozenbeek brengt redding. De routinier doet dit in dezelfde minuut nog een keer, als Veerhuys een herkansing krijgt. Ditmaal als Dol de bal op de arm wipt van ploeggenoot Wessel Verhaar. ,,Was dat wel hands? Het was in ieder geval ongelukkig’’, lacht Dol.

Hij kan erom lachen want in de slotfase luistert hij zijn rentree op met een assist bij de 3-5. Veerhuys heeft de keeper dan al naar de kant gehaald. In die alles-of-nietspoging valt ook de 3-6 nog.

,,Ik ga ervan uit dat we de play-offs nog halen’’, besluit Dol strijdlustig. Voor Veerhuys zijn die wat verder weg. Door de nederlaag valt de Hoornse ploeg voorlopig terug naar plaats acht.

Veerhuys-FC Marlène 3-6.

10. F. Verhaar 0-1, 15. Akaazoun 0-2, 21. Hakapov 1-2, 21. Akaazoun 1-3, 24. Bouzit 1-4, 31. Daari 2-4, 33. Daari 3-4, 38. Ouaddouh 3-5, 39. Akaazoun 3-6. Bijz. 36. Daari mist tienmetertrap, 36. Ooievaar mist tienmetertrap.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen