Burgemeester Hoorn wil hulp van burgers bij aanpak hennepteelt in West-Friesland

1/2
Hoorn

In West-Friesland gingen vorig jaar 21 woningen op slot omdat daar een hennepkwekerij werd aangetroffen. Het zijn er acht minder dan in 2018, maar dat toont niet aan dat het probleem afneemt. Alles valt of staat met de meldingen die binnenkomen. En dus doet burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn een oproep: ’Wees waakzaam’.

Hoorn, waar in 2019 twaalf drugspanden werden gesloten, zet zich al jarenlang actief in om het aantal hennepplantages in woningen terug te dringen. ,,Vooral ook preventief”, aldus Nieuwenburg, die wijst op het hennepconvenant dat de West-Friese gemeenten met onder meer de politie, woningcorporaties en netbeheerder Liander heeft afgesloten. ,,Daar is het sluiten van woningen een voorbeeld van. Daarmee laten we zien: dit dulden we niet. Maar als overheid kunnen we het bij de aanpak van dit probleem niet alleen. We hebben zoveel mogelijk ogen en oren nodig.”

En daarom doet hij een beroep op de inwoners van zijn gemeente. ,,Wees waakzaam. Als je iets ziet of vermoedt: meld het dan. Want deze uitwassen leiden tot onacceptabel grote risico’s.”

Lees ook: Van drugswoningen sluiten gaat volgens burgemeester Jan Nieuwenburg een sterk signaal uit: ’Doe het niet’

Lees ook: Huurder kan na ontdekking hennepplantage tien jaar lang fluiten naar nieuwe woning

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen