Twee Noren van AZ gaan nog niet in op aanbieding om contract te verlengen

Jonas Svensson.

Jonas Svensson.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ wil graag de contracten van Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø verlengen, maar vooralsnog gaan de twee Noren daar niet op in.

„Ze zijn belangrijke spelers voor ons en we proberen ze langer aan ons te binden. Daar ben ik al even mee bezig”, zegt Max Huiberts. „Maar ze spelen nu tweeënhalf, drie jaar bij ons en ze hebben ambitie. Dus ze zitten in een andere situatie dan iemand die een jaar in de basis heeft gestaan en dan al roept dat ie een volgende stap wil maken.”

Svensson heeft een contract tot 2021, Midtsjø tot 2022. Ook als Svensson niet bijtekent en hij dus volgend seizoen ’uit zijn contract loopt’ is het niet per se nodig om hem komende zomer te verkopen. „Aan het eind van zijn contract is hij dan inderdaad transfervrij en je wilt het liefst niet iemand zonder transfersom laten vertrekken. Maar sommige jongens zijn ook gewoon van heel veel waarde door op het veld te staan. Ik zou heel graag zien dat Svensson en Midtsjø volgend seizoen nog bij ons blijven.”

Yukinari Sugawara

Dat AZ langer doorgaat met Yukinari Sugawara is zeker. AZ huurt de Japanner dit seizoen van Nagoya Grampus en bedong daarbij een optie om hem te kopen. „Die optie gaan we lichten. Dat is een abc’tje”, zegt Huiberts over de 19-jarige rechtsback die zich bijzonder snel heeft aangepast bij de club.

Zie ook: Een uitgebreid interview met Max Huiberts over de werkwijze van AZ

Fredrik Midtsjø (rechts) in duel met Juan Mata van Manchester United in de Europa Leaguewedstrijd van vorige maand.

Fredrik Midtsjø (rechts) in duel met Juan Mata van Manchester United in de Europa Leaguewedstrijd van vorige maand.© Foto AFP

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen