Premium

Vragen over campingplan Twiske aan minister; Kamerlid Laura Bromet (GL): ’Deelt u de mening dat van overnachting geen sprake kan zijn in Natura 2000-gebied?’

Vragen over campingplan Twiske aan minister; Kamerlid Laura Bromet (GL): ’Deelt u de mening dat van overnachting geen sprake kan zijn in Natura 2000-gebied?’
Laura Bromet.
© Ella Tilgenkamp Fotografie
Landsmeer / Oostzaan

Kritiek op de plannen voor een camping in natuurgebied Het Twiske komt bij de minister van Landbouw op tafel. Kamerlid Laura Bromet (GL) stelt er vragen over.

,,Deelt u de mening dat er van grote festivals, overnachtingen en meer horeca geen sprake kan zijn in gebieden die onder de bescherming van Natura 2000 vallen’’, wil het Tweede Kamerlid uit Overleek van minister Schouten weten.

Bromet reageert naar aanleiding van de commotie over het ambitiedocument van het recreatieschap Twiske-Waterland voor het recreatie- en natuurgebied in de gemeenten Landsmeer en Oostzaan.

Daarin staat dat het schap streeft naar overnachtingsmogelijkheden in Het Twiske. Dat is op dit moment verboden. Bromet vraagt hoe de wens voor meer commercie zich verhoudt met de Vogel- en Habitatrichtlijn die geldt voor het Natura 2000-gebied, waarin volgens haar vele soorten voorkomen, al vraagt ze ook aan de minister welke dat zijn.

Ze wijst op de in de provinciale verordening vastgelegde noodzaak van rust, stilte en donkerte voor alle aanwezige dieren in het gebied. Hoe valt dit te garanderen?

Het ambitiedocument is tot stand gekomen met medewerking van gemeenten Zaanstad, Purmerend en Amsterdam. Inmiddels meldt de stadsdeelcommissie Amsterdam-Noord dat ze tegen is, evenals de gemeenteraden van Landsmeer, Oostzaan en Wormerland alsmede diverse actiegroepen.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen