Premium

Warmenhuizer wielrenner Sven Burger in herkansing voor profcarrière: ’Wil ooit Strade Bianche winnen’

Sven Burger haalde na een zware blessure snel weer zijn niveau. ,,Ik heb een nieuwe trainer die mij helpt een klassiekercoureur te worden’’
© Foto SEG Racing
Alkmaar

Hij ging zich wel een beetje zorgen maken, toen hij door een knieblessure maanden niet kon fietsen. Maar Sven Burger reed de tweede helft van 2019 zo goed, dat de 22-jarige Warmenhuizer in de herkansing mocht voor een eventuele profcarrière. Als eliterenner mag hij nog een seizoen bij de beloftenploeg van het Nederlandse SEG Racing Academy blijven. „Dit is een unieke kans.”

SEG leverde in 2019 zes renners af bij de profs, waarvan vijf in de World Tour. „Daarom wilde ik ook graag bij de ploeg blijven fietsen. We hebben namelijk allebei hetzelfde doel: dat ik volgend seizoen professional ben.” Om dat te bereiken, leeft Burger in 2020 ook als een broodrenner. „Ik ga er niet nog een halve studie naast doen, ik wil echt alles kunnen geven wat ik heb”, vertelt hij in De Koffiemolen, de Alkmaarse hotspot voor wielrenners. „De eigenaars hebben banden met coureurs Mike Teunissen, drager van de gele trui, en Enzo Leijnse.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen