Ook Streektuinen verzet zich tegen woningbouwplan Nieuwe Steen 6 in Hoorn: ’Hoge woontoren onacceptabel’

In groen de beoogde nieuwbouw. Rechts de Provincialeweg.
© Beeld: A-Zeven
Hoorn

Het woningbouwplan van A-Zeven Projectontwikkeling voor Nieuwe Steen 6 in Hoorn - 97 woningen in verschillende gebouwen, waaronder een woontoren van 40 meter hoog - stuit op verzet. Dat blijkt uit reacties.

De Vereniging Van Eigenaren Triomphe (117 appartementen aan de Streektuinen) vindt een woontoren van 40 meter hoog ’onacceptabel’. ’Alle noord-zuid-terrassen verliezen hun privacy, waardoor een aanzienlijke waardevermindering van de appartementen optreedt.

Tevens kijkt de woontoren uit op meer dan 200 slaapkamers’, aldus de VVE. Zij betreurt dat de ’buren aan de andere kant van de Provincialeweg’ niet waren uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 2 december. Morgen is er een tweede bijeenkomst, waarvoor een bredere kring van omwonenden is uitgenodigd.

De initiatiefnemer heeft het plan bewust al in een pril stadium voorgelegd. Als het aan de Initiatiefgroep Bewoners Woonwijk Nieuwe Steen ligt, is een grote aanpassing nodig.

Al eerder gaf zij aan dat er te veel appartementen zijn voor het aantal parkeerplaatsen (148) en dat dubbelgebruik van de parkeerplaatsen die overdag door tandartsenpraktijk Octant worden gebruikt niet gaat werken.

Verder vindt zij dat een woontoren van 40 meter hier niet past. Een omwonende, die aan het Bullepad woont, heeft het aantal verdiepingen van de vijf gebouwen herverdeeld, zodat zij niet hoger worden dan 23 tot 26 meter. Ook pleit hij voor de aanleg van een (half) verdiepte parkeerkelder.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen