Uitverkochte Johan Cruijff Arena lonkt voor financiële klapper makend Spakenburg: ’Vooraf hadden we natuurlijk niet op zo’n bedrag gerekend’

Volle tribunes in de Amsterdam Arena zijn gebruik in de Champions League, maar dat beeld is ook te zien bij de bekerwedstijd tussen Ajax en Spakenburg.
© Archieffoto ANP/Pro Shots
Amsterdam

Een wedstrijd die maar eens in de zoveel tijd voorbij komt. Die staat voor Spakenburg volgende week woensdag 22 januari op het programma wanneer de ’Blauwen’ in het kader van de KNVB Beker de degens kruisen met Ajax. Waarschijnlijk in een uitverkochte Johan Cruijff Arena.

Spakenburg zal tevreden naar de ontwikkelingen omtrent de kaartverkoop voor het duel in de achtste finale van de KNVB Beker kijken. Waar eerst enkel de eerste ring werd opengesteld, kwamen er daarna stelselmatig steeds meer vakken bij. Inmiddels lijkt het erop dat haast het gehele Ajax-stadion bezet zal zijn en dat er gespeeld gaat worden voor zo’n 50.000 toeschouwers. Een prachtige ambiance, maar voor Spakenburg ook een unieke kans om een financiële klapper te slaan. Voor de tweededivisionist een welkome bron van inkomsten nadat het vorig seizoen 90.000 euro verlies leed. ,,Ik las op internet al dat de penningmeester van Spakenburg die lach niet meer van zijn gezicht krijgt. Dat is stiekem ook wel zo”, geeft Bert Beekhuis vol humor aan. ,,Vooraf hadden we natuurlijk niet op zo’n bedrag gerekend. We hebben grote toekomstplannen met het sportpark en het is mooi dat we nu een gedeelte eigen geld daarin mee kunnen nemen. Daarnaast zullen we gewoon een financiering aanvragen, want we hebben ook een aantal mindere jaren gehad. Maar dit is alvast een meevaller.”

Het verlies over vorig seizoen wordt gedeeltelijk aangevuld met de inkomsten uit de recettes die Spakenburg ontvangt van Ajax nadat de kosten eraf zijn, zo geeft de penningmeester aan. ,,Dat verlies is in feite uit onze buffers gegaan, dus het is logisch dat we die aanvullen. Maar zoals het er nu voor staat, lijkt het bedrag alleen nog maar op te lopen. Exacte uitspraken kan ik daar nog niet over doen, maar laat ik zeggen dat ik vol verwachting ben.”

Financieel is het voor Spakenburg een unieke aangelegenheid, maar Beekhuis hoopt ook dat een ieder met en blauw hart geniet van het moment. ,,Het is een historische dag voor de club en daar moet eigenlijk ook alle aandacht naartoe gaan. Natuurlijk is het financiële plaatje niet onbelangrijk, maar wanneer maak je nou mee dat je in een volle ArenA tegen Ajax, de landskampioen van vorig seizoen, speelt? Voor de spelers is het ook een unieke ervaring.”

Beekhuis is volgende week woensdag als genodigde aanwezig bij het duel in Amsterdam. ,,Als bestuurslid van Spakenburg ben ik uitgenodigd om het duel bij te wonen in gezelschap van het bestuur van Ajax. Dat is ook iets wat normaliter niet voor ons als amateurs is weggelegd. Ik hoop op een prachtige dag voor ons allemaal.”

In totaal zijn er via SV Spakenburg bijna 2200 kaarten aangeschaft, maar er zijn ook enkele honderden supporters die rechtstreeks bij Ajax of via sponsoren van de Amsterdamse club kaarten hebben verkregen. Naar verwachting zullen er zo’n 2500 supporters van de Blauwen afreizen naar Amsterdam. Naast de inkomsten uit recettes verdiende tweededivisionist Spakenburg ook al een flink bedrag, naar verluidt om en nabij de 30.000 euro, aan prijzengeld vanwege het bereiken van de achtste finales van de KNVB Beker.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht