Avond van de Stadsdichter: Poëzie-battle tussen 700 kinderen in Hilversum

De Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld
© foto gemeente Hilversum
Hilversum

Tijdens de Avond van de Stadsdichter op 30 januari zal duidelijk worden wie de poëzie-battle gaat winnen. 700 kinderen tussen de 12 en 18 jaar strijden sinds deze week om een plek in de finale.

In de aanloop naar de Avond van de Stadsdichter worden er speciale workshops voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het het Alberdingk Thijm College, Aloysius College, het A. Roland Holst College, het Gemeentelijk Gymnasium en Groot Goylant georganiseerd.

Uit de workshop worden een aantal leerlingen geselecteerd die mee mogen doen aan de voorrondes in de bibliotheek. Uiteindelijk moet vrijdag dus duidelijk worden welke 22 leerlingen mogen optreden tijdens de finale op het podium van De Vorstin.

Het is de derde keer dat de Avond van de Stadsdichter georganiseerd wordt in Hilversum. Dat gebeurt dus op 30 januari, want dan is het Nationale Gedichtendag. De avond is een initiatief van de gemeente Hilversum en stadsdichter Mieke van Zonneveld.

Zij zal dan ook op het podium staan. Wethouder cultuur Wimar Jaeger is blij met het enthousiasme van de jongeren: „Poëzie leeft onder jongeren, dat laat deze Avond van de Stadsdichter prachtig zien.”

De Avond van de Stadsdichter is gratis en start om 19.30 uur in de grote zaal van De Vorstin.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen