Premium

Berkhoutse Marian Timmermans maakt bordjes van afval tegen hondenpoep

Berkhoutse Marian Timmermans maakt bordjes van afval tegen hondenpoep
Marian Timmermans met haar honden bij een van de ’opvoedbordjes’ langs het trottoir aan het Oosteinde in Berkhout.
© Foto Mediahuis/Leo Blank
Berkhout

Creativiteit kun je Marian Timmermans uit Berkhout niet ontzeggen. Ze was het zat om steeds maar weer in de hondenpoep te stappen die op het trottoir was achtergelaten.

Oude dakraampjes van de camper toverde ze om in bordjes waarop ze hondeneigenaren dringend verzoekt de uitwerpselen in een zakje mee naar huis te nemen.

Marian bezit zelf twee bastaardhonden. „Als ik die uitlaat, vergeet ik echt nooit een afvalzakje mee te nemen. Ik vind het zo smerig om in hondenpoep te stappen.”

Ze woont in een vrijstaand huis aan het Oosteinde in Berkhout, nabij het viaduct onder de A7. „Ik wandel vaak met de honden naar het Dwaalpark in Hoorn. Daar staat bijna geen enkele afvalbak van de gemeente om zakjes met hondenpoep in achter te laten. In het park hier in Berkhout is dat beter geregeld.”

Ze ergerde zich steeds vaker aan niet opgeruimde uitwerpselen van viervoeters op het trottoir aan de overzijde van haar woning. „Het gaat om een paar honderd meter. Vrijwel altijd ligt daar hondenpoep. En die zie je vooral ’s avonds vaak niet.”

Dakraampjes

Om de hondenbaasjes te wijzen op de overlast besloot ze van afgedankte dakraampjes van een camper ’opvoedbordjes’ te maken: „Ik heb ze zelf ontworpen en geschilderd. En er vervolgens twee geplaatst langs het trottoir en één naast mijn huis, waar bestrating ligt waar honden graag hun behoefte doen.”

De bordjes staan er sinds anderhalve week. En hebben resultaat, is de indruk van Marian: „Ze lijken te helpen. Er ligt echt minder hondenpoep op het trottoir. De hele buurt is blij met mijn initiatief.”

Bij de gemeente Koggenland is haar actie niet bekend. Woordvoerster Astrid Schoo: „Het komt niet uit onze koker. De gemeente heeft her en der afvalbakken neergezet waar zakjes met hondenpoep ingegooid kunnen worden. Verder gaan we niet.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen