Bebaarde hardlopers warmen zich met Rondje Schagen op voor Rondje Nederland: ’Meelopers en supporters meer dan welkom’

De vijf bebaarde hardlopers van Beards4Life komen vrijdag in actie tijdens het Rondje Schagen. Het gaat in totaal om 300 kilometer non-stop lopen/fietsen in dertig uur.

„We gaan vanuit de sportschool Train4Less in Schagen rondjes van 30 kilometer lopen op dezelfde manier zoals we dat tijdens het Rondje Nederland gaan doen. Dus ook ’s nachts gaan we door in estafette”, vertelt Ritchie Peperkoorn.

Depressie

De start van Rondje Schagen is vrijdagmiddag om drie uur in de sportschool aan de Witte Paal 200, en de finish zaterdagavond om negen uur.

Lees ook: Baardmannen vragen met monstertocht Rondje Nederland aandacht voor depressie

Het doel is om, net als in de zomer tijdens Rondje Nederland, geld op te halen voor de Hersenstichting. „We vragen aandacht voor mensen met een depressie. Onze missie is het bespreekbaar maken van deze ziekte, die 1 op de 5 mensen treft. Dat zijn geen mensen met een winterdipje, zij komen vaak echt de deur niet meer uit. Sporten helpt. Om het te voorkomen en bij het herstel. Ga naar buiten, ga bewegen”, vertellen de vrienden.

Elke ronde (etappe) kunnen deelnemers zich aansluiten en meelopen met de ’baardmannen’. Zolang ze zich maar houden aan de snelheid van tien kilometer per uur. Deelnemers bepalen zelf hoeveel ze lopen; 10, 20 of 30 kilometer. „Elke tien kilometer kun je uitstappen en richting de sportschool. En supporters zijn meer dan welkom”, benadrukt Michelle Weemaes, die de publiciteit en social media voor Beards4Life verzorgt.

Opwarmertje

Rondje Schagen is een opwarmertje voor Rondje Nederland, dat op 3 juli start. Ritchie Peperkoorn uit Callantsoog, Maarten Swart uit Hoofddorp, René Laenen uit Hoofddorp, Sven Weemaes uit Hilversum en Frank Buiting uit Braamt lopen dan in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. „Dat is uniek. Ik heb heel internet afgezocht, maar dat heeft niemand eerder gedaan”, zegt René Laenen.

Campagnes

„Ons doel is uiteindelijk 25.000 euro in te zamelen, maar we hopen stiekem op het dubbele. Voor onderzoek, campagnes en patiëntondersteuning door de Hersenstichting.”

Aanmelden en verplichte Vrijwillige bijdrage (bedrag mag je zelf bepalen) voor Rondje Schagen via: info.beards4life@gmail.com. Voor meer informatie of doneren voor Rondje Nederland: www.beards4life.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.